13.7 C
Badalona
viernes, mayo 3, 2024
spot_img

Conferència sobre el pla secret per fer un desembarcament a Badalona durant la II Guerra Mundial al Museu

Neutralitzar el règim franquista durant la Segona Guerra Mundial sempre va ser una opció dels aliats. Els nord-americans, però, van ser els qui la van considerar amb més força, fins al punt que van traçar un pla per desembarcar a la costa catalana l’estiu del 1944, utilitzant Badalona com a porta d’entrada de les seves tropes. Com és que, finalment, l’Operació Dragoon –que així es va batejar- es va dur a terme al sud de França?. Aquesta i algunes altres qüestions d’estratègia política seran abordades per Pere S. Argila, durant la conferència que tindrà lloc al Museu de Badalona aquest dimarts 25 de gener a partir de les 19 hores. 

La investigació ha estat possible gràcies als expedients consultats als Arxius de les Forces Aèries nord-americanes, als Arxius Nacionals dels Estats Units i als Arxius Nacionals de Regne Unit. Demà, simultàniament a la conferència, la investigació de S.Argila apareixerà a l’últim número de la Revista Sàpiens. 

La  conferència només es podrà seguir de manera presencial. Cal reservar les entrades al web del Museu de Badalona https://www.museudebadalona.cat   

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles