13 C
Badalona
jueves, febrero 22, 2024
spot_img

Presentada a les entitats animalistes de la ciutat la nova Àrea de Benestar Animal de l’Ajuntament de Badalona

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, i la regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Benestar Animal de l’Ajuntament de Badalona, Rosa Trenado, han presentat els objectius de la nova Àrea de Benestar Animal davant de les representants de les principals associacions animalistes de la ciutat en un acte que ha tingut lloc a la sala de premsa de l’edifici municipal El Viver. 

Aquesta nova àrea autònoma de gestió té l’encàrrec de portar a la pràctica polítiques que protegeixin i impulsin el benestar dels animals i fomentar una bona convivència dels veïns i veïnes de Badalona amb els animals, siguin animals de companyia o fauna salvatge. 

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha agraït la labor altruista i generosa de les entitats animalistes i ha assegurat que “posem en marxa des d’avui mateix serveis i programes que han de convertir Badalona en una ciutat de referència en l’àmbit del benestar animal”. 

En la presentació, la regidora de Benestar Animal, Rosa Trenado ha remarcat que “des de fa anys cada cop són més les famílies que opten per acollir animals i que des de les institucions públiques, i especialment des dels ajuntaments, cal que reconeguem la importància que té aquesta nova realitat”. “Mitjançant aquesta àrea, garantim que famílies que tenen animals i les entitats tinguin un interlocutor directe amb les administracions públiques, volem que Badalona sigui una ciutat amable per als animals”, ha conclòs la regidora. 

L’Ajuntament de Badalona està treballant actualment en la pròrroga del contracte de l’àrea de manteniment del Centre d’acollida d’animals, en la licitació del contracte de compra de pinso per a les colònies felines i en la inclusió del veterinari d’urgència al contracte d’animals “exòtics” abandonats. 

Objectius de l’Àrea  

La regidora Rosa Trenado ha avançat que entre els objectius més destacats de la nova Àrea de Benestar Animals cal destacar els següents: 

  • Creació de la taula de benestar animal 
  • Campanyes de tinença responsable 
  • Campanyes de voluntariat al CCAAC 
  • Adhesió al programa VioPet 
  • OMTA (Ordenança Municipal de Tinença d ́Animals) 
  • Àrees d’esbarjo per a gossos. 
  • Gestió de colònies felines urbanes (CER) 
  • Creació del segell “Establiment Pet-Friendly” 
  • Celebració de fires animalistes juntament amb entitats 

Des de l’Àrea s’ha obert el correu electrònic Benestar_Animal@badalona.cat per tal de vehicular totes les qüestions relacionades amb el Benestar Animal.  

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles