21.3 C
Badalona
miércoles, junio 12, 2024
spot_img

L’artista panamenya Olga Sinclair porta al Centre Cultural el Carme l’exposició “Color i Esperança”

El pròxim dijous 16 de desembre, a les 19 hores, s’inaugurarà l’exposició “Color i Esperança” de l’artista panamenya Olga Sinclair, a la sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme de Badalona, al carrer de Francesc Layret, 78-82. La mostra es podrà visitar fins al 20 de febrer de 2022. 

Impulsada per l’Ajuntament de Badalona, l’exposició forma part de la programació regular al Centre Cultural El Carme que l’Ajuntament i la Universitat de Barcelona organitzen conjuntament.  

“Color i Esperança” reflexa els estats d’ànims de l’artista que els expressa amb una utilització amplia i variada de la paleta de colors. En paraules d’Olga Sinclair: “jo soc una artista del Tròpic, filla d’un gran mestre pintor, i vaig créixer observant els colors dels objectes o les escenes que m’envoltaven. Aviat em vaig poder identificar amb la calidesa vibrant dels vermells, taronges i grocs. Al llarg dels meus estudis en acadèmies espanyoles i europees, aquell to ardent va anant baixant d’intensitat, i vaig aprendre dels mestres, exposats en museus, que hi ha una variant extensa en el domini del color. Així vaig donar pas a un punt mitjà, entre el tròpic i l’Europa temperada, sense abandonar la força de la pinzellada, que és un dels elements que defineixen la meva obra. Això m’ha conduït a un nou renaixement. El resultat és aquesta mostra, Color i Esperança. 

Olga Sinclair (https://olgasinclair.org/) és una artista nascuda a Panamà (1957), on va començar la seva carrera sota la tutela del seu pare, el mestre Alfredo Sinclair Ballestero. És una de les grans exponents de l’art contemporani, pionera de la pintura expressionista a Panamà, gran impulsora de l’art des de la infància que realitza des de la seva Fundació. Ha viscut a tres continents, ha rebut diversos premis nacionals i internacionals, homenatges i reconeixements per la seva tasca artística i social, és membre de diverses fundacions nacionals i consells per a la societat panamenya i el medi ambient. Des de 2014 és ambaixadora cultural del Govern de la República de Panamà. 

A l’acte d’inauguració intervindran la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Badalona, Anna Maria Lara; el president del Reial Cercle Artístic de Barcelona, José Felix Benz; el vicerector de Patrimoni i Activitats Culturals de la Universitat de Barcelona, Agustí Alcoberro; Lluïsa Moret, presidenta de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona; el director executiu de Gram Wilhelm, Guillermo Muñoz, i la mateixa artista Olga Sinclair. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles