14 C
Badalona
martes, mayo 7, 2024
spot_img

El col·lectiu de dansa jove Dancing Human s’estrena al Teatre Zorrilla

Dancing Human, el jove col·lectiu de dansa de Badalona, presenta la seva primera proposta escènica El Mar ens Crida el dijous 11 de novembre al Teatre Zorrilla de Badalona a les 20h.

El Mar ens Crida és fruit d’un projecte educatiu on joves estudiants de dansa s’han encarregat de crear un espectacle de dansa. Les alumnes s’han endinsat dins d’un procés de creació i n’han extret aprenentatges que les acompanyaran al llarg de la seva vida i trajectòria professional. Viure un procés de creació les ha aportat entendre tot l’entramat que hi ha si es vol portar un espectacle fins als teatres.

L’espectacle creat gira entorn de la problemàtica dels plàstics en el mar i els efectes mediambientals que aquests provoquen. Què ens diria el mar, si pogués parlar? A través d’un diàleg entre la persona i l’entorn, habitarem diferents espais i ens trobarem éssers marins que intenten conviure en un medi canviant, jugarem amb la plasticitat del moviment dins l’aigua i conviurem amb un paisatge inquietant manipulat per la humanitat. Un viatge on les joves creadores ens compartiran les seves inquietuds i el seu art.

La directora i emprenedora del projecte és la Silvia Pallisera, amb una llarga trajectòria com a ballarina professional, docent, coreògrafa i directora artística de diferents espectacles.

Amb la idea d’apropar la creació i d’aprofundir la formació en dansa crea Dancing Human, un col·lectiu artístic de dansa per a joves. Segons la directora el fet que els alumnes agafin protagonisme i s’endinsin en un projecte d’aquestes dimensions farà que es motivin i s’emocionin per allò que fan.

La proposta pedagògica que hi ha al darrere situa a la docent com una guia i acompanyant a l’alumne durant tot el procés, que com deia Gilles Deleuze, el veritable mestre no és el que diu «fes-ho com jo» sinó «fes-ho amb mi«. Una proposta immersiva i creativa on «és amb l’experiència, quan experimentes, quan prens consciència del teu rol» (Leadbeater, 2016).

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles