13.8 C
Badalona
domingo, febrero 25, 2024
spot_img

S’obre a la ciutadania la nova plaça de Josep Vergés i Vallmajor

Aquest dimecres a la tarda s’ha obert a la ciutadania la nova plaça de Josep Vergés i Vallmajor, situada en un espai que estava pendent d’urbanitzar ubicat entre els carrers Ausiàs Marc, l’Avinguda Alfons XIII i el Torrent d’en Valls, al barri de El Raval. Per fer realitat la nova plaça, que té superfície de 1.050 m², s’ha urbanitzat la zona amb nous paviments i s’ha plantat arbrat; s’ha fet la instal·lació d’una xarxa de regadiu, una xarxa de clavegueram i enllumenat públic; i s’ha instal·lat diferent mobiliari urbà (bancs i papereres) i una nova zona de jocs infantils per fer un espai més amable i que afavoreixi el gaudi de tota la ciutadania.  

Durant el procés d’urbanització s’ha traslladat el quiosc de l’ONCE que hi havia a la zona a una nova ubicació dins la plaça, ja que durant molt temps ha estat ocupant la vorera, fet que dificultava la mobilitat de vianants. Un altre element important de l’actuació ha estat la realització d’un mural amb motiu del pont del Petroli per part de l’artista gràfic badaloní Sergi Bastida en la paret mitgera que separa la plaça de la benzinera Can Fitó. A més, per tal de millorar la seguretat d’ús de la plaça s’ha fet un tancament metàl·lic al costat de la benzinera. El cost total d’aquestes actuacions ha estat de 237.000 € amb l’IVA inclòs 

La nova plaça porta el nom de Josep Vergés i Vallmajor, qui va ser alcalde de Badalona des de l’abril de 1910 fins a l’1 de gener de 1912.  

Durant l’acte d’obertura al públic que s’ha fet dimecres a la tarda, l’alcalde de Badalona Xavier Garcia Albiol ha destacat que “la urbanització d’aquesta plaça és una gran notícia per al veïns de la zona, que ara podran gaudir d’un espai amable en el que es pot socialitzar i que sobretot permet el gaudi dels infants”. L’alcalde ha afegit que “seguirem treballant per tenir cada dia més espais com aquests en tota la ciutat per millorar la qualitat de vida a tots els veïns de Badalona”.  

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles