20 C
Badalona
jueves, marzo 28, 2024
spot_img

Francesc Duch, Jordi Virallonga, Arturo Padilla i Joan Tena han estat els guanyador dels Premis Literaris Ciutat de Badalona 2021

El jurat dels Premis Literaris Ciutat de Badalona a donat a conèixer els guanyadors dels Premis Literaris Ciutat de Badalona 2021 en les categories de narrativa, poesia, narrativa juvenil i teatre. Francesc Duch Casanova, ha guanyat el 30è Premi Ciutat de Badalona de Narrativa – 34è Premi Països Catalans-Solstici d’Estiu; Jordi Virallonga el 21è Premi Betúlia de Poesia-Memorial Carme Guasch; Arturo Padilla de Juan el 23è Premi Ciutat de Badalona de Narrativa Juvenil, i Joan Tena Galindo  han estat els guanyador del 14è Premi de Teatre Breu Andreu Solsona. 

Aquest any s’han presentat 289 obres en les distintes categories, un 80 % més que el 2020.  El guardó dels Premis Literaris Ciutat de Badalona consisteix en la publicació de les obres vencedores a càrrec de l’Editorial Viena Edicions (narrativa i poesia), Animallibres (narrativa juvenil) i Pont del Petroli (teatre), i d’una dotació en metàl·lic de 4.000 € per al premi de narrativa, 3.000 € per al premi de poesia, 3.000 € per al premi de narrativa juvenil i 2.000 € per al premi de teatre. A més, l’Ajuntament fa entrega, a cadascun dels guanyadors d’una rèplica de la Venus de Badalona, la icònica escultura de marbre de l’època imperial romana. 

30è Premi Ciutat de Badalona de Narrativa – 34è Premi Països Catalans-Solstici d’Estiu 

L’obra S’ho van creure, de Francesc Duch Casanovas, ha resultat ser la guanyadora del premi de Narrativa d’enguany d’entre les 119 que s’havien presentat. El jurat, presidit per la regidora de l’Àrea de Cultura, Educació i Joventut de l’Ajuntament de Badalona, Amanda Feria, ha volgut destacar d’aquesta obra (un recull de cinc relats llargs), a més de «l’excel·lent nivell  escriptura, la coherència interna de tots els contes, que tenen un punt de suspens catastròfic que manté al lector a l’expectativa, proporcionant escenes que et queden al cap per sempre més».  

Francesc Duch Casanova (Girona, 1987) és diplomat en fisioteràpia i té un Postgrau en Coaching de la Salut. Ha realitzat cursos d’escriptura al Laboratori de Lletres (Barcelona), i de guió a l’espai de creació Showrunners (Barcelona). Va viure a París i a Mont-real, on va escriure el conjunt de relats Altres Mares, premiat amb el Premi 7Lletres 2018 i publicat per Pagès Editors. També ha publicat en diversos reculls de contes. 

21è Premi Betúlia de Poesia-Memorial Carme Guash 

El poeta Jordi Virallonga, amb l’obra A favor de l’enemic, ha estat el guanyador del 21è Premi Betúlia de Poesia – Memorial Carme Guasch. Aquest any s’havien presentat al premi 116 obres d’entre les quals el jurat ha triat com a guanyadora l’obra de Virallonga per «la solidesa i coherència de la seva proposta, una poesia que reflexiona profundament sobre el passat, el pas del temps i sobre la mort». 

Jordi Virallonga (Barcelona, 1955) és poeta, assagista, traductor i antòleg. Ha dedicat tota la seva vida a la poesia i la seva docència. Doctor en Literatura, ha estat president de l’Aula de poesia de Barcelona i lector a la Universitat de Torí. També ha publicat poemes per a infants i articles de crítica literària, política i social. Sobre aquests darrers temes acaba d’editar un assaig en forma de conversa, Palabras para la resistencia. Sobre poesía y otras trincheras. Quasi tota la seva producció poètica ha estat en castellà fins l’any 2015, data en què publica Animalons i Amor de fet, que guanyà el premi Marius Torres.  

23è Premi Ciutat de Badalona de Narrativa Juvenil 

L’obra La pregunta, d’Arturo Padilla de Juan  ha resultat guanyadora del Premi de Narrativa Juvenil 2021.  El jurat ha destacat «la frescor amb que l’autor reprodueix els llenguatges juvenils de les xarxes socials i l’originalitat en el tractament del tema de la mort, el dol i l’espiritualitat». A aquest premi, un dels pocs que es convoquen a Catalunya en la modalitat de narrativa juvenil, s’han presentat 33 obres. 

Arturo Padilla de Juan (Montornès del Vallès, 1989) és un escriptor de literatura juvenil en català i en castellà. El 2006 va guanyar el I premi Jordi Sierra i Fabra amb setze anys i es va a donar a conèixer amb la primera novel·la, El poder de una decisión. A guanyat diversos premis literaris de narració curta. És llicenciat en Teoria de la Literatura Comparada per la UAB i graduat en Llengua i Literatura espanyoles. Ha publicat altres novel·les, entre les quals destaquen La tempesta i Presoners del mar.   

14è Premi de Teatre Breu Andreu Solsona 

El guanyador  d’aquesta categoria ha estat Jordi Tena Galindo amb la peça titulada Art brut, que s’ha imposat entre les 21 obres presentades. El jurat ha volgut destacar «l’originalitat del tema i el llenguatge acurat que fa servir l’autor. L’estètica de la disposició escènica és senzilla, els actors i actrius, suficients per donar vida a la història, i el desenvolupament de la trama enganxa a l’espectador, que espera un final de novel·la negra que compleix les expectatives. És una obra intel·ligent, documentada, seriosa i reflecteix la indefensió dels malalts mentals quan internen en un centre psiquiàtric».    

Jordi Tena i Galindo (Barcelona, 1980) és llicenciat en Dret i funcionari a l’administració local. Com a escriptor s’ha dedicat especialment a la poesia. Ha publicat tres poemaris i ha participat en nombrosos recitals poètics. Així mateix, ha participat com a col·laborador en programes radiofònics dedicats a la poesia. L’obra amb què ha guanyat el Premi de Teatre Breu Andreu Solsona és la seva primera incursió en la dramatúrgia.  

L’acte de lliurament dels premis es farà durant la tardor d’aquest 2021. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles