10.9 C
Badalona
sábado, diciembre 9, 2023
spot_img

Badalona participa per primera vegada en la Mobile Week per apropar la tecnologia i els nous reptes digitals a la ciutadania

Entre els dies 5 i 7 de juliol, Badalona serà, per primera vegada, un dels municipis que acollirà la Mobile Week Catalunya, una iniciativa que apropa la tecnologia i els nous reptes digitals a la ciutadania. A través de conferències, tallers i taules rodones gratuïtes que combinen el format presencial i digital, l’esdeveniment ofereix espais de reflexió, debats integradors i activitats participatives que connecten les eines que ofereix la tecnologia digital amb les inquietuds i necessitats socials, culturals, ètiques i humanes situant a les persones al centre de la revolució digital. 

Les activitats programades per a la Mobile Week Badalona s’han presentat aquest matí a la sala de premsa de l’edifici El Viver en un acte en què han participat l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, el director d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Dani Marco, la directora de Digital Future Society i Mobile Week de la Mobile World Capital Barcelona, Cristina Colom i el president de l’Associació Restarting Badalona, Ferran Falcó, i al qual també hi han assistit representants de les diverses empreses col·laboradores. 

El programa de les activitats que es faran a Badalona s’ha elaborat des de l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Associació Restarting Badalona i està pensat per arribar a tots els públics i demostrar la potencialitat des del vessant tecnològic i de capacitació humana de la ciutat en tres grans àmbits: la Salut, l’Esport i la Mobilitat.  

Entre les activitats programades cal destacar un taller on es formaran els cirurgians del futur mitjançant la realitat augmentada; diversos debats on es parlarà, entre altres qüestions, sobre la intel·ligència artificial en el desenvolupament de les ciutats i sobre la utilització de la robòtica per a persones amb alta dependència i en l’àmbit de la salut; o una conferència sobre com millorar la mobilitat amb la inclusió de la tecnologia integrant tots els serveis i proveïdors de transport públic, entre altres. 

El programa sencer de les activitats del Mobile Week Badalona es pot consultar aquí: https://mweek.com/badalona/?lang=cat 

Posar Badalona a l’aparador i mostrar la seva potencialitat 

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat en la presentació de la Mobile Week que: “des d’aquest Ajuntament hem apostat perquè la ciutat estigui present i formi part d’un esdeveniment tan important com aquest”. “Badalona vol i pot mostrar que és un referent en l’àmbit de la Salut, i que ho pot ser en l’esport i en la mobilitat, estem convençuts que aquesta Mobile Week és una gran oportunitat d’aprendre, però també pot ser un gran aparador de les potencialitats de Badalona. Com a administració, com a empreses, o com a ciutadania no podem quedar-nos al marge de les noves tecnologies i les seves aplicacions que ens afecta en la nostra vida diària”, ha conclòs l’alcalde. 

El director d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Dani Marco, ha destacat la qualitat i l’excel·lència de la programació que presenta Badalona i ha assenyalat que “acompleix perfectament amb l’esperit de la Mobile World Capital d’apropar els debats i el coneixement sobre la tecnologia i les seves aplicacions al conjunt de la ciutadania”. 

Durant la seva intervenció, la directora de Digital Future Society i Mobile Week de la Mobile World Capital Barcelona, Cristina Colom, ha destacat la dada que el 90% de les professions necessiten actualment alguna capacitació i habilitat digital. Per aquest motiu, ha afegit: “hem de treballar per la inclusió digital, per empoderar la ciutadania en aquest àmbit. Les tecnologies i la digitalització formen part, i cada vegada més, de la nostra vida i per això cal que la ciutadania l’entengui, participi la utilitzi com a palanca d’impuls i de progrés”. 

Per la seva banda, el president de l’Associació Restarting Badalona, Ferran Falcó, ha manifestat que “Badalona s’està despertant” i ha assegurat que les activitats previstes al programa de la Mobile Week Badalona “demostraran que podem aprofitar aquesta finestra d’oportunitat per sumar, per il·lusionar, per mostrar la realitat i la potencialitat de la ciutat”. 

Divuit municipis participen a la Mobile Week Catalunya 

La Mobile Week Catalunya 2021 és una iniciativa de Mobile World Capital i la Generalitat de Catalunya amb el suport de CaixaBank i Damm. L’edició d’enguany, en la que participaran un total de 18 municipis catalans, girarà al voltant de tres temàtiques: la protecció de la nostra privacitat i dades a Internet, les habilitats professionals digitals que està demanant el mercat i el paper que desenvolupa la tecnologia durant les crisis. A Badalona es combinen les activitats digitals “en línia” amb les presencials que tindran lloc, bàsicament, al Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN). 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles