El Ple aprova per unanimitat una moció d’ERC, Sant Adrià en Comú i MES de prevenció a la crema de contenidors

Respecte a les modificacions de crèdit del romanent, els republicans hi voten en contra, cosa que obliga l’equip de govern a aprovar-los per un vot de diferència, evidenciant la falta de suport.

0
2100

ERC Sant Adrià ha promogut una iniciativa a l’ajuntament per prevenir noves ràtzies de crema de contenidors a la ciutat. Ho ha fet amb una moció presentada conjuntament amb SAeC i MES.

La moció demana contractacions públiques de contenidors ignífugs per impedir que la crema de contenidors pugui afectar cotxes i propietats de la ciutat. També insta l’ajuntament a idear un pla de prevenció per intentar tractar amb previsió aquesta problemàtica..

Els republicans s’han mostrat preocupats perquè l’ajuntament no prengui la iniciativa davant de les problemàtiques de la ciutat. Així ho ha manifestat el regidor Antoni Vélez a la defensa de la moció: “L’objectiu de l’Ajuntament no ha de ser reaccionar, sinó treballar de forma àmplia i decidida per estratègies de prevenció, i per tant, evitar que aquests fets es puguin produir. El benestar i tranquil·litat de la ciutadania han de ser l’objectiu de les diferents polítiques municipals que impulsi aquest Ajuntament.”

Finalment, la moció s’ha aprovat per unanimitat.

Una modificació de crèdits de dos milions d’euros sense suport i amb mancances formals

Al ple d’ahirl’ajuntament també va aprovar dos dictàmens que modifiquen l’ús del crèdit del romanent. Davant de la proposta de l’equip de govern, ERC Sant Adrià ha votat en contra, de manera que aquesta modificació ha quedat aprovada només per un vot.

El contundent vot contrari dels republicans s’ha degut a la manca de criteri dels projectes proposats. Amb els més de 26 milions d’euros disponibles no és acceptable que l’equip de govern només proposi, i sense consensuar, propostes menors orientades a tapar nyaps i petites obres pendents.

A més, els dictàmens comptaven amb informes d’intervenció on es detallava que la memòria justificativa no és del tot acurada, i que a més, existeixen actuacions on no es troben quantificades les despeses recurrents.

Aquest fet ha deixat evidenciat la manca de recerca del consens i d’ambició en termes de reconstrucció de la ciutat. El regidor Antoni Vélez ha defensat que el vot negatiu del grup municipal es deu a la manca de consideració respecte a la taula de reconstrucció, i per la manca de valentia i ambició de l’equip de govern: “Pels republicans, el superávit era una gran oportunitat per encarar els grans projectes de ciutat pendents, i per fi, donar la sacsejada que la ciutat demana.”

La reobertura del Ricart, una residència municipal de gent gran o una gatera municipal són alguns dels projectes que els republicans reivindiquen.

Precs i preguntes

Durant el torn de precs i preguntes, el portaveu del grup municipal Rubèn Arenas ha demanat a l’equip de govern una solució ràpida al tancament perimetral de la platja del Litoral, a on s’ha trobat contaminació per metalls pesants i hidrocarburs, i ha recordat que ja es va advertir que la desídia i la inacció portaria el col·lapse.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí