22.6 C
Badalona
martes, mayo 28, 2024
spot_img

L’Hospital de l’Esperit Sant impulsa la donació de còrnies

Des de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant s’ha creat un Grup de Treball de Donació de Teixits que té com objectiu  promoure la donació de còrnia entre els pacients i familiars de referència del centre. S’ha elaborat un protocol d’actuació que recull el procediment a seguir en cas que un difunt sigui donant o que la família vulgui procedir a fer una donació.

A la FHES s’ha format a un grup de professionals en aquesta matèria per fer-los facilitadors i informadors dels drets del pacient difunt. La tasca d’aquests professionals és transmetre als familiars tota la informació disponible i, en cas afirmatiu, transmetre la possibilitat de dur a terme el procediment d’extracció en el propi Hospital. L’extracció es realitza amb el màxim respecte cap a la persona difunta i no afecta al seu aspecte.

Cada còrnia pot ajudar a recuperar la visió a dues persones diferents

D’entrada tots podem ser donants de còrnia, però és quan algú mor que es fa el plantejament als familiars més directes que són qui donen el consentiment informat per procedir a l’extracció de còrnies del difunt. Aquest procés es simplifica quan la persona, en vida,  ha deixat constància de la seva voluntat de ser donant al Document de Voluntats Anticipades o quan ho ha manifestat als seus familiars.

Les condicions clíniques en el moment de la mort determinaran si els teixits són vàlids per al trasplantament i, contràriament al que es pot creure, tenir miopia, estigmatisme, hipermetropia, o haver estat operat de cataractes noi impedeix que les còrnies siguin viables per a un trasplantament. Les còrnies s’envien al Banc de Sant i Teixits fins que són utilitzades i el trasplantament s’ha de realitzar abans d’una setmana després de l’extracció.

El proper dimecres, 2 de juny, se celebra el Dia Mundial del Donant i, durant tota aquesta setmana, des de l’Hospital de l’Esperit Sant s’impulsaran diferents actuacions per promoure la donació entre els professionals i els ciutadans. En aquest sentit  s’ha elaborat un vídeo divulgatiu i uns díptics per conscienciar als usuaris sobre la donació de còrnies.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles