26 C
Badalona
domingo, julio 14, 2024
spot_img

L’Ajuntament de Badalona demana a la Generalitat que revisi la llicència de gestió forestal atorgada a la propietat de la finca Can Mas

L’Ajuntament de Badalona ha demanat a la Generalitat de Catalunya que revisi la llicència de gestió forestal que es va atorgar a la propietat de la finca Can Mas. Aquesta exigència arriba a causa de les irregularitats detectades per part del Departament de Medi Ambient municipal en la finca, on el propietari ha desenvolupat diverses accions que no corresponen a la llicència de la que disposava. Concretament, s’ha comprovat que s’han talat arbres fora de l’àmbit d’actuació permès i s’han fet obres d’ampliació i consolidació de la tanca perimetral de la finca que no formen part dels treballs inclosos. 

La voluntat de l’Ajuntament és que el Departament de Territori i Sostenibilitat comprovi i revisi el pla de gestió forestal i justifiqui perquè es va aprovar, ja que s’han talat arbres en un espai protegit. En aquest sentit, es recorda que l’espai afectat està inclòs a la Xarxa Natura 2000 i que una tala de massa forestal d’aquestes dimensions pot afectar l’espai protegit.  

L’Ajuntament de Badalona demana també que es documenti si les accions que s’ha dut a terme a la finca (volum d’arbres tallats, eliminació de sotabosc, canvi d’ús forestal a pastura, moviments de terres, gestió de la fusta i residus forestals, etc.) estan en consonància amb la normativa reguladora i plans de protecció del medi natural i la biodiversitat d’aquest espai. 

La petició de l’Ajuntament de Badalona a la Generalitat arriba després que el consistori hagi recuperat l’ús públic del camí de Can Mas. El passat mes de desembre el propietari va barrar el pas del camí de la finca col·locant unes tanques basant-se en la perillositat de les tasques de tala d’arbres. Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament va seguir el procés legal pertinent i va obrir un expedient a la propietat de la finca que l’obligava a restituir la situació original del camí i que preveia possibles sancions si no es complia. Paral·lelament es va començar a treballar per incoar un altre expedient per tal de recuperar el domini públic de la via, que és el que finalment es va aprovar en el darrer ple municipal.  

Aquesta decisió del ple municipal es va comunicar a la propietat de la finca el passat dijous 6 de maig, que des d’aquell dia té cinc dies naturals per complir les condicions de l’expedient. Si passats aquests cinc dies no obre el camí, l’Ajuntament procedirà a incoar un expedient per fer-ho de forma subsidiària. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles