16.7 C
Badalona
viernes, abril 26, 2024
spot_img

El Museu de Badalona presenta la XVI Magna Celebratio

El Museu de Badalona no ha volgut renunciar a la celebració de la Magna Celebratio, el festival romà que any rere any difon la història de la civilització romana, i que aquest any tindrà lloc entre el 20 i el 25 d’abril. Per garantir el distanciament social, s’han dissenyat activitats de petit format i s’ha posat en marxa un sistema de reserva prèvia a través del web. A més dels actes presencials, alguns dels quals es podran seguir a través del canal de Youtube del Museu, s’han programat també alguns continguts (reconstrucció històrica, arqueologia i tallers) que es difondran durant el festival en el web i en els perfils de xarxes socials del Museu.

El tret de sortida del festival comença avui dimarts 20 d’abril, a les 19 hores, amb la conferència “Els fonaments vitruvians a les cases romanes de Baetulo”, a càrrec de la doctora en Arqueologia Clàssica, Ada Cortés.

La Casa de l’Heura, un nou espai museïtzat

Enguany, un dels actes a destacar és la inauguració de la Casa de l’Heura, la domus veïna de la ja coneguda Casa dels Dofins, que ens traslladarà al món de l’economia del vi, i de la vida domèstica i la cultura culinària dels nostres avantpassats. També inclou algunes singularitats com l’oecus (menjador d’estiu) de grans proporcions amb paviments originals d’opus signinum tessel·lat o un tram del carrer (cardo maximus) que separava les dues cases. La Casa de l’Heura és una domus de 550 m2 de final del segle I aC que passa a formar part dels espais museïtzats de la ciutat romana de Baetulo, permet que Badalona tingui prop de 5.000 m2 de jaciment romà visitable.

La inauguració de la Casa de l’Heura serà el dissabte 24 d’abril a les 12 hores. L’entrada és lliure però l’aforament és limitat. L’accés a la casa es farà de forma progressiva, en funció de la capacitat de l’espai. No es fan reserves.

Amb motiu d’aquesta inauguració, la Casa de l’Heura podrà visitar-se fins a les 20 hores del mateix dissabte 24 d’abril; el diumenge de 10 a 14 hores i, també gratuïtament, el diumenge 2 de maig de 10 a 14 hores; el dissabte 8 de maig de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores; i el diumenge 9 de maig de 10 a 14 hores.

Durant el cap de setmana, com ja és habitual en la Magna Celebratio, el públic podrà gaudir a l’aire lliure de diferents espectacles, demostracions i recreacions de reconstrucció històrica, que ocuparan la via pública a les zones properes al Museu.

Programa-Magna-Celebratio-2021-1

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles