19.6 C
Badalona
jueves, marzo 28, 2024
spot_img

L’Hospital Esperit Sant incorpora polseres de color vermell per identificar els pacients que pateixen alguna al·lèrgia

La FHES ha implantat, durant aquest 2021, un nou model de polseres que incorpora polseres de color vermell per identificar els pacients que pateixen alguna al·lèrgia registrada a la història clínica. Aquests pacients es diferencien de la resta, que porten la polsera de color groc.

Aquesta implementació  respon a l’objectiu d’identificar pacients en els quals s’han notificat amb anterioritat al·lèrgies a medicaments o una altra al·lèrgia important durant l’atenció de salut, amb la finalitat de prevenir complicacions que puguin agreujar el seu estat.

La identificació ha de ser realitzada en qualsevol dels punts d’arribada dels pacients a l’Hospital i les impressores d’aquestes noves polseres s´han ubicat als diferents llocs d´entrada de pacients a l´hospital: Urgències, Admissions, Hospital de Dia, UCSI,  i a la resta d’unitats. Això permetrà fer més fàcil la identificació i la reposició de les polseres, en cas de estar deteriorades ja que s’han de mantenir durant tota l´estada hospitalària.

La identificació inadequada del pacient és una de les principals causes d’errors en l’assistència sanitària i la pràctica amb més impacte sobre la seguretat dels pacients. Tot i això, portar la polsera identificadora no és suficient. Les dades de la polsera han de ser validades amb la identificació activa del pacient (IAP) que comporta preguntar al pacient el seu nom, cognoms, i també la seva data de naixement. Les situacions de risc a on aquesta identificació és especialment necessària són: administració de medicaments, obtenció de mostres de sang i fluids, transfusions de sang i hemoderivats, exàmens radiològics, intervencions invasives o quirúrgiques, trasllats  de servei, identificació de mare -nadó. 

Amb l’objectiu de conscienciar professionals i usuaris de la importància d’aquesta pràctica de seguretat del pacient, la FHES celebra, demà dimecres 17 de març el Dia institucional de la Identificació activa del pacient (IAP). Aquesta acció forma part de la campanya «La Seguretat és cosa de tots», organitzada amb l’objectiu d’implicar totes les parts per evitar danys innecessaris en l’atenció sanitària.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles