13.8 C
Badalona
domingo, febrero 25, 2024
spot_img

Fem memòria: renovem la recepta abans que caduqui

Evitar que ens caduqui la prescripció mèdica del pla de medicació demanant cita amb el nostre metge/ssa de família, amb temps, i renovar la recepta de manera àgil és l’objectiu de la campanya de corresponsabilitat amb la ciutadania «Fem memòria».

Comencem l’any i entre els bons propòsits, els professionals de l’Atenció Primària de BSA donen suport a aquesta iniciativa per renovar el pla de medicació amb un mes d’antelació. En la majoria dels casos els plans de medicació crònica són anuals, per tant, el control de les dates és més senzill per als usuaris, fet que no els exclou d’estar atents i anticipar-se a la data de caducitat. No obstant, si la recepta prové de l’atenció especialitzada, recordem que la seva vigència no supera els 2 mesos.

Tal i com recull la campanya «Fem Memòria» l’usuari pot controlar la vigència dels seus medicaments tant si té el pla de medicació imprès com si va a la seva farmàcia directament. De fet, i gràcies al treball col·laboratiu amb les farmàcies de Badalona, Montgat i Tiana, aquestes seran pro actives per detectar aquells usuaris que s’apropen a la data de caducitat sense la renovació pertinent.

Si la recepta caduca, sense fer aquesta gestió, els tràmits de renovació poden ocasionar l’endarreriment de l’administració, i amb freqüència, la programació forçada d’un tràmit que va en detriment de la capacitat de visites urgents dels centres.

Més salut amb menys medicaments

Recordem que els 7 Centres d’Atenció Primària i el Servei de Farmàcia de BSA van engegar una altra campanya l’any 2019, en aquest cas sobre adequació farmacològica. L’objectiu que continua vigent: revisar i retirar els medicaments en aquells casos on el tractament perllongat no tingui cap benefici per la salut de l’usuari o, fins i tot, puguin produir o incrementar alguns efectes adversos.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles