19.5 C
Badalona
viernes, marzo 29, 2024
spot_img

Localitzada una quarta víctima mortal sota les runes de la nau incendiada al carrer de Guifré

Aquest dilluns al matí s’ha localitzat sota les restes de la nau incendiada al carrer de Guifré de Badalona una quarta víctima mortal. El cos ha aparegut en un espai on els gossos de la unitat canina dels Bombers de la Generalitat  havien revisat, però on no s’havia pogut accedir en persona a causa del risc d’esfondrament. En aquests moments les tasques d’enderrocament s’han aturat i els operaris treballen per extreure les runes i netejar l’entorn on es troba el cos perquè es pugui procedir a l’aixecament del cadàver amb les màximes mesures de seguretat.

Després de l’incendi del passat dimecres a la nit, un espai dins de la nau es va enfonsar i no va poder-se revisar personalment perquè l’accés a peu era impossible. Davant aquesta situació, es va plantejar iniciar l’enderroc per la part més segura i controlada i posteriorment treure pedra a pedra les restes de l’àrea més complexa. El cadàver detectat aquest dilluns al matí es trobava en la zona menys crítica, fet que endarrerirà els treballs per treure la runa i les pedres i que indica que no es pot descartar que es trobin més víctimes entre les restes de l’edifici. 

Després de conèixer la notícia, l’alcalde de Badalona “ha desitjat que el nombre de víctimes no augmenti en els pròxims dies” i ha explicat que “es preveia poder acabar la major part de la demolició a finals d’aquesta setmana, però a causa d’aquesta tràgica notícia s’haurà d’abaixar el ritme i centrar tots els esforços en la recuperació del cadàver”. Garcia Albiol ha destacat “l’efectivitat i precisió amb què estan desenvolupant la seva feina els tècnics municipals i els treballadors de l’empresa, que ha permès trobar aquest cos en unes condicions molt complexes”. 

Sobre les persones afectades per l’incendi del passat dimecres, l’alcalde ha explicat que “se’ls hi ha donat la possibilitat d’anar a un alberg durant les pròximes setmanes i mentre duri el fred gràcies a l’acord entre l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya”. Garcia Albiol ha detallat que una part de les persones afectades ha renunciat a aquesta ajuda i ha aclarit que “si no volen acceptar no és responsabilitat de l’Ajuntament; el nostre deure és donar-los una alternativa i assegurar que no es queden al carrer durant aquesta fase d’urgència».

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles