13.8 C
Badalona
domingo, febrero 25, 2024
spot_img

Catalunya En Comú defensa la reducció del 36% del sostre edificable al PDU de les 3 Xemeneies i reivindica mesures més sostenibles

Ahir, a la platja de Sant Adrià del Besòs, Catalunya En Comú va explicar les al·legacions presentades al PDU de les Tres Xemeneies, amb la participació de David Cid, diputat d’En Comú Podem, Aïda Llauradó, Regidora de Badalona En Comú Podem, i Irene Aldabert, regidora de Sant Adrià En Comú.
Entre les al·legacions presentades, destaquen la defensa de la reducció del 36% del sostre edificable, i no superar mai l’alçada de la nau de turbines, una conclusió sorgida del procés participatiu que es va dur a terme amb anterioritat. De fet, el PDU actual, no recull cap de les propostes d’aquest procés iniciat el mandat passat.
En aquest sentit, David Cid explica que el govern de la Generalitat s’ha plegat als interessos econòmics dels grans propietaris d’aquests terrenys, amb una clara voluntat especuladora, fins al punt que l’administració pública s’haurà de fer càrrec del trasllat de la subestació elèctrica d’Endesa, valorada en 19 milions d’euros. Catalunya En Comú considera en les seves al·legacions que aquesta càrrega del sector no s’hauria de computar, i per tant, ho hauria de pagar l’empresa.
Aïda Llauradó, també destaca que en el procés participatiu va sorgir la necessitat d’aconseguir una mixtura d’usos, amb un equilibri entre l’activitat econòmica, l’habitatge, els equipaments i les zones verdes. Per aquest motiu, Catalunya En Comú al·lega mantenir un mínim del 40% d’activitat econòmica, reduint així el total d’habitatge, i mantenint en tot cas el 40% d’habitatge de protecció oficial.
De fet, Llauradó explica que l’àmbit de les Tres Xemeneies és un dels espais més estratègics de l’AMB, tocant els polígons industrials del Sot i de Badalona Sud, molt ben connectat amb Barcelona, i amb un gran potencial econòmic. Per això, Catalunya en Comú ha presentat al·legacions vinculades amb el desenvolupament econòmic de la zona, i en la defensa del Projecte Funcional del PDU del HUB Internacional del Coneixement pel Desenvolupament Sostenible i la Pau.
A més, la regidora de Sant Adrià En Comú destaca la manca de previsió respecte la lluita contra el canvi climàtic, i la seva petjada de carboni, que hauria de tendir a ser zero. En aquest sentit, s’han de reduir els impactes ambientals amb construccions més sostenibles i eficients, de consum energètic gairebé nul, i a través de normatives d’obligat compliment al PDU. Fa notar la manca de coherència amb l’Estratègia Catalunya d’Adaptació al Canvi Climàtic, així com el Pla local contra el canvi climàtic de Sant Adrià i el Pla Clima i Energia de l’AMB. Amb tot, destaca els perills de l’augment del nivell del mar i les zones inundables, que s’haurien d’haver tingut en compte. Així mateix, alerta sobre els sols contaminats, la necessitat de planificar una mobilitat sostenible, la continuïtat del passeig, el soterrament de la RENFE, l’allargament del Tramvia, i el trasllat del col·lector de llevant.
Amb tot, Catalunya En Comú lamenta que aquest no sigui el seu projecte, però amb totes les al·legacions presentades seguiran defensant un PDU més sostenible i d’impuls econòmic.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles