David Torrents demana explicacions sobre l’estat de la piscina del centre, Mireia Belmonte

El president del grup municipal de JxCAT a l'Ajuntament de Badalona,David Torrents, s'ha adreçat al govern municipal perquè l'informi de l'estat en què es troba la piscina del centre i la dels seus treballadors.

0
543

Tal com explica David Torrents, després del primer període d’estat d’alarma a causa del COVID i, conseqüentment, del tancament de totes les instal·lacions esportives municipals, el passat 29 de juny, ja es va permetre l’obertura parcial de totes elles a excepció de la piscina municipal Mireia Belmonte.
Llavors, el govern municipal, “ens va anunciar que aquesta piscina s’obriria al públic el mes de setembre”, atès que s’aprofitaria el període d’estiu per a realitzar tasques de reparació, imprescindibles després de diverses averies sobrevingudes pel seu tancament obligatori per l’estat d’alarma sanitari.

El 31 d’agost, en roda de premsa, l’alcalde, va declarar que un informe tècnic concloïa que “aquesta piscina patia avaries importants que feien impossible la seva reobertura en un període mínim de tres mesos”.

Després del segon estat d’alarma, i de l’entrada, avui, dia 23 de novembre, del primer tram del Pla d’obertura progressiva del Govern de Catalunya, es reprèn l’activitat dels diferents sectors, entre ells, els esportius amb un aforament màxim del 50%.

Per tant, i com afirma Torrents, “avui la piscina municipal podria estar oberta si els treballs de reparació estiguessin acabats i els seus usuaris ja la podrien estar utilitzant”. Per això, Torrents es pregunta  “què ha fet el govern durant aquests darrers 3 mesos,  hi ha un contracte per la reparació de la piscina i què passa amb els treballadors d’aquesta instal·lació?”.

Com explica Torrents, els treballadors de la piscina fins ahir estaven en ERTE, però avui, “si les instal·lacions estiguessin obertes, ja haurien d’estar treballant i cobrant el 100% del seu sou. Per tots aquests motius, Torrents,  en virtut de la llei 19/2014 de 29 de desembre de 2014 de transparència, accés a la informació pública i bon govern, ha fet al govern municipal les següents preguntes, que espera siguin respostes amb la màxima celeritat possible.

1.    Han començat les obres de reparació d’aquesta instal·lació esportiva?

2.    A quina empresa se li han adjudicat?

3.    Quina previsió hi ha per la reobertura d’aquesta instal·lació?

4.    En quina situació es troben els treballadors d’aquesta instal·lació?

5.    Si durant el temps de tancament obligatori han estat en ERTE, ara que la instal·lació ja podria estar oberta, ham sortit d’aquest ERTE?

6.    Atès l’anunci de l’Alcalde de construir una nova piscina, hi ha voluntat ferma d’aquest govern municipal de reparar aquesta instal·lació?

Torrents exigeix al govern “una actuació urgent” perquè, tal i com afirma, “de diners n’hi ha molts i no pot ser que la piscina romangui tancada molt més temps; i no ja per l’ús individual dels seus usuaris, que també; sinó pels clubs, escoles que no poden utilitzar la piscina i s’han de desplaçar a d’altres centres, fins i tot fora de la ciutat, per a la realització de les seves activitats”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí