21.3 C
Badalona
miércoles, junio 12, 2024
spot_img

Badalona viurà un Nadal amb la ciutat més il·luminada que mai

Badalona estarà més il·luminada que mai durant les festes de Nadal gràcies a l’augment de l’enllumenat nadalenc que ornamenta els carrers i que enguany s’instal·larà a tots els districtes de la ciutat. Aquesta i altres novetats han estat explicades aquest dilluns per l’alcalde Xavier Garcia Albiol durant la presentació de la campanya ‘Viu el Nadal a Badalona’. En l’acte també han participat la 2a tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Govern, Promoció Econòmica, Ciutadania i Igualtat, Cristina Agüera, la regidora de l’Àrea de Comerç, Mercats i Consum, Rosa Bertran i la regidora de l’Àrea de Cultura, Educació i Joventut, Amanda Feria, han presentat aquest matí.

L’augment de la il·luminació anirà acompanyat de la instal·lació de dos grans arbres de Nadal d’aproximadament 15 metres que s’emplaçaran a la plaça de la Vila i a l’avinguda del Marquès de Sant Mori, al barri de Llefià. També està prevista la col·locació en diferents punts de la ciutat de quatre boles de nadal transitables de 25 m² en les que la gent podrà fer-se fotografies i de diverses figures en forma d’àngel de més de dos metres. A més, per primera vegada s’il·luminarà la façana del Museu de Badalona amb l’objectiu de donar visibilitat a un dels principals elements culturals de la ciutat.

Enguany, a causa de la crisi sanitària i les restriccions establertes per evitar l’augment dels contagis, la cavalcada de reis no es podrà celebrar com es feia fins ara. No obstant això, perquè tots els infants de la ciutat puguin gaudir de la seva màgia, els Reis d’Orient arribaran en helicòpter a l’estadi Municipal de Badalona el diumenge 27 de desembre a les 12 hores i instal·laran el seu campament entre els dies 28 de desembre i 5 de gener (ambdós inclosos) en el parc de Montigalà. Per visitar aquest Campament Reial, on es podrà veure a Ses Majestats, els seus Patges i tots els seus acompanyants, caldrà demanar cita prèvia. Aquelles persones que vagin al campament sense cita podran demanar torn en un estand que estarà instal·lat a l’entrada del recinte. El Campament Reial estarà obert al públic entre les 17 i les 21 hores i només romandrà tancat els dies 31 de desembre i 1 de gener.

Els infants també podran gaudir aquest Nadal de la Fàbrica de Joguines situada a la Nau 3 del Centre Cultural L’Escorxador. La instal·lació es podrà visitar demanant cita prèvia els dies 28, 29 i 30 de desembre i el 2, 3 i 4 de gener entre les 17 i les 21 hores.

El termini i els canals per demanar cita prèvia per aquestes activitats es faran públics durant les pròximes setmanes a través del web i les xarxes socials municipals.

D’altra banda, del 13 de desembre al 6 de gener també s’instal·laran sis Bústies Reials on es podrà fer entrega de la carta als Reis. Aquests elements s’emplaçaran a:

  • Avinguda d’Alfons XIII amb el carrer Pau Claris
  • Avinguda de Martí Pujol amb avinguda dels Vents
  • Avinguda de Martí Pujol amb avinguda dels Arbres
  • Carrer de Pérez Galdós
  • Plaça d’Artigues
  • Plaça de l’Alcalde Joan Manet

Encesa de l’enllumenat i altres activitats

Com cada any, l’inici de les festes de Nadal a la ciutat es produirà amb l’encesa de l’enllumenat. Enguany per evitar aglomeracions, s’aniran encenent progressivament les llums de tots els barris entre els dies 26 de novembre i 3 de desembre. El primer punt que s’il·luminarà serà el passeig de la Salut el dia 26, mentre que els arbres de la plaça de la Vila i de l’avinguda del Marquès de Sant Mori s’encendran els dies 27 i 28 respectivament.

També, a partir del diumenge 13 de desembre a les 19 hores es podrà visitar el pessebre tradicional que s’instal·larà a la plaça de la Vila i la Vint-i-dosena edició de la Mostra de Pessebres de Badalona – Exposició de Diorames situada a la sala d’exposicions El Refugi.

Entre els dies 27 de novembre i el 23 de desembre estarà oberta al públic la Fira de Nadal de la Plana on es podran comprar, entre altres productes, les tradicionals figures del pessebre, els arbres de Nadal, tions i ornamentació nadalenca. El seu horari de funcionament serà de 9 a 21 hores.

Durant la presentació celebrada aquest dilluns al matí a la sala de premsa de l’edifici El Viver, l’alcalde Xavier Garcia Albiol ha afirmat que “aquest serà un Nadal més complicat i en el que no podrem fer tot allò que ens agradaria, però no per això hem de renunciar a l’alegria i el caliu d’aquestes dates”. En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que “des de l’Ajuntament volem transmetre a la nostra ciutadania tota la il·lusió de les festes nadalenques i per això il·luminarem la ciutat més que mai, per aportar alegria a tothom i també un cert reclam que ajudi a tots els comerços de la ciutat que estan passant per una situació molt dura per l’actual context sanitari”. “Estic segur que Badalona estarà aquest Nadal a l’altura que esperen els seus veïns” ha conclòs Garcia Albiol.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles