La reconstrucció del pont del Petroli de Badalona estarà enllestida l’estiu de l’any 2022. Aquest termini ha estat anunciat aquest dimarts al matí en roda de premsa per l’alcalde Xavier Garcia Albiol, qui ha fet públic el calendari i les fases previstes per fer realitat el projecte que servirà per reobrir un dels principals símbols de la ciutat, després que el passat mes de gener la seva estructura quedés danyada a causa del temporal Glòria.

En la roda de premsa, en la que l’alcalde Garcia Albiol ha estat acompanyat del tercer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gràcia, ha explicat que el projecte “no serà una reforma de mínims, no abordarem solucions provisionals, sinó que treballem per recuperar un pont del Petroli amb garantia de pervivència en el temps i seguretat per a la ciutadania”.

Per continuar amb el procés de rehabilitació del pont, i una vegada es té la garantia que l’estructura actual és segura, s’està elaborant un conveni amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per a realitzar un assaig d’onatge en un canal a escala amb maquetes que inclou un estudi de model reduït en piscina. Aquest assaig permet avaluar de manera correcta les pressions exercides sobre la plataforma i el pont i que per tant, ajudi al dimensionament de la nova plataforma final. El conveni, que està previst que se signi abans de la finalització de l’any 2020, té una valoració econòmica de 42.400 euros i s’empraran 13 setmanes (3 mesos) en la seva elaboració.

Paral·lelament a l’estudi de la UPC, es començarà a treballar en la redacció del projecte de reconstrucció. L’empresa encarregada d’aquesta tasca a través d’un contracte de serveis serà la mateixa enginyeria que va realitzar la reparació dels desperfectes del pont l’any 2017 i la intervenció inicial posterior al temporal Glòria de gener de 2020. Aquesta empresa d’enginyeria participarà també en l’estudi de la UPC per a poder definir la millor estructura del pont. Es preveu que el projecte pugui estar licitat abans de 1r trimestre de 2021 i es contempla una despesa de 30.000 per a la seva redacció.

Arribats a aquest punt, el projecte es farà arribar el projecte al Ministeri de Medi Ambient i al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat perquè emetin sengles informes favorables, ja que l’obra es realitzarà en aigües interiors. A la vegada, l’Ajuntament haurà de dotar una partida, que es calcula que sigui aproximadament d’1,5 milions d’euros, per tal de passar a la contractació i licitació pública. El calendari previst indica que la licitació es portarà a terme durant el segon trimestre de l’any 2021, que les obres comencin durant el tercer trimestre del mateix any i que estiguin enllestides en un termini d’entre 9 i 12 mesos, depenen de les condicions climatològiques i ambientals que condicionen una actuació que es realitza dins del mar.

Pel que fa al finançament del projecte, l’alcalde de Badalona ja ha avançat que es buscaran recursos a través del Consorci de Compensació, les subvencions estatals per a afectats pel temporal, amb el ministeri de Ciència i Tecnologia, en tractar-se d’una estructura singular i amb la Generalitat.

Xavier Garcia Albiol també ha avançat que es recuperarà l’estació meteorològica que estava situada a la plataforma final i, que a més de recuperar la seva aparença anterior si tècnicament és possible, es dotarà al pont del Petroli d’una “il·luminació espectacular, perquè aquesta magnífica infraestructura llueixi nit i dia”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí