21.9 C
Badalona
martes, junio 18, 2024
spot_img

BSA APPediatria celebra els 3 anys obsequiant els seguidors amb el webinar «coVIDA»

L’aplicació BSA APPediatria, l’app del Servei de Pediatria de Badalona Serveis Assistencials (BSA) celebra avui, 6 de novembre de 2020, els 3 anys de vida. Per commemorar la fita i amb la filosofia de l’aplicació de compartir coneixement de forma propera, l’equip ha preparat un webinar titular «coVIDA». L’objectiu passa per oferir informació professional sobre la salut pediàtrica als seus usuaris -i els futurs membres de la família que vulguin sumar-s’hi- de temes que preocupen les famílies més enllà de la COVID19. Tota la informació sobre el webinar (dia, horari, ponències, mode de connexió) s’anirà desvetllant durant el mes de novembre mitjançant la secció d’Avisos de l’app i altres xarxes socials de l’organització – especialment Twitter i LinkedIN-. Per aquest motiu, animem a les persones que encara no tinguin l’aplicació, la descarreguin – tant si tenen un dispositiu IOS o Android.

L’app és un recurs per informar, formar i empoderar les famílies amb els dubtes més freqüents sobre salut infantil. Aquest any, l’aplicació s’ha consolidat com a eina d’informació professional i veraç no presencial, facilitant informació sobre la COVID19, les formes d’atendre als CAPs de l’organització, així com l’actualitat de les mesures de seguretat preses per les autoritats sanitàries en cada moment. Darrerament, l’app ha incorporat la secció «Espai BSA»per oferir la informació de l’activitat grupal i comunitària pediàtrica abans habitual presencialment en els Centres d’Atenció Primària de BSA. Com fer un massatge infantil als nadons, les activitats de psicomotricitat o la informació de les revisions grupals del nen sa en són exemples. Aquest apartat permet garantir el continuu d’informació a les famílies davant els límits que ha imposat la COVID19 impossibilitant la realització d’activitats comunitàries als centres de salut.

Des de la seva creació -al mes de novembre de 2017-, l’aplicació ha anat implementant millores de la mà dels seus usuaris, així com la freqüència dels seus continguts, tots ells amb formats visuals (infografies, vídeos i podcasts) i amb l’experiència de les necessitats d’atenció i informació que tenen els pares, mares i tutors avui en dia.

Seccions de BSA APPediatria

Actualment, l’app està formada per 18 seccions. «L’Espai BSA» i també «Salut escolar» són les dues darreres incorporacions, que s’hi sumen a les ja existents: Què fer si?; Quina dosis necessita de?; Parlem-ne que enllaça amb el articles del blog de pediatria; Documentació; Parlem de vacunes; Una agenda amb activitats de lleure adreçades al públic infantil; la secció SOS amb material sobre primers auxilis; infografies adreçades al públic adolescents i les seves famílies; “Q no t’enREDin” amb vídeos per acabar amb els mites i falses creences dins la iniciativa #saludsinbulos; Podcasts per oferir als pares i mares un espai de relaxació i altres recursos d’ajuda amb la cura del nadó, gràcies a la col·laboració de Projecte Coco; Valora l’app; Qui Som; Lector QR; Normes d’accés, el Cercador i, finalment, els Avisos. Aquesta darrera secció és una de les més ben valorades ja que permet enviar avisos de salut i informar amb immediatesa la nostra població en cas necessari mitjançant un servei de notificacions.

El projecte està liderat actualment per 13 professionals assistencials entre pediatres i infermeres pediàtriques, amb el suport d’una psicòloga clínica i el servei de Comunicació que dissenyen els continguts, amb formats visuals entenedors a cop d’ull sobre temes quotidians de salut i higiene de vida. L’equip destaca que, fins el moment, l’avaluació dels usuaris és molt positiva i també els indicadors quantitatius que arriben als 5.500 usuaris, amb més de 719.000 pàgines vistes.

Va néixer com a resposta a una necessitat organitzativa i davant un canvi del paradigma informatiu, així com del tipus de famílies. Amb la pandèmia provocada pel Coronavirus SARS-COV-2 l’aplicació s’ha consolidat com una eina que supera els límits imposats per la crisis sanitària permetent una digitalització dels processos assistencials, incloent les consultes pediàtriques.

Recordem que l’equip de Pediatria de BSA ja va liderar l’any 2011, la creació de Parlem-ne el blog de Pediatria de BSA per estendre l’acompanyament a les famílies més enllà dels consultoris. Totes dues eines, tot i ser a l’abast de tothom qui tingui interès en la salut dels infants, és d’especial utilitat per a les famílies de Badalona, Montgat i Tiana, les tres localitats en què es troben els centres d’atenció primària gestionats per BSA.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles