25.4 C
Badalona
miércoles, julio 17, 2024
spot_img

El curt israelià White Eye guanya el premi a la millor pel·lícula i a la millor direcció de la 46a edició del FILMETS Badalona Film Festival

White eye, una producció israeliana de 21 minuts, ha guanyat el premi a la millor pel·lícula i el premi a la millor direcció de la 46a edició de FILMETS Badalona Film Festival. Es tracta d’un curt del gènere de ficció escrit i dirigit per Tomer Shushan i interpretat per Daniel Gad i Dawit Tekelaeb.

White eye explica com un home a qui li van robar la seva bicicleta fa un mes en una ciutat israeliana la troba lligada a un pal amb un cadenat. A partir d’aquí, aquest jove comença un llarg camí per intentar recuperar la bicicleta. Finalment es troba cara a cara amb el presumpte lladre, tot i que aquest afirma ser ara el legítim propietari de la bicicleta perquè la va comprar a un desconegut. Un fet, però, ho complica tot. El suposat lladre és d’Eritrea i quan la policia intervé per aclarir qui és el propietari de la bicicleta descobreix que el seu visat d’estada a Israel ha caducat. Aquest fet comportarà una situació dramàtica tant pel jove d’Eritrea, que és traslladat a comissaria, com pel propietari de la bicicleta quan veu com un fet aparentment banal té un desenllaç tant dur. La reacció final que té descriu la seva frustració pel que ha passat.

Un festival híbrid

La 46a edició de FILMETS Badalona Film Festival s’ha desenvolupat del 16 al 25 d’octubre amb sessions presencials a Badalona i Barcelona, i l’opció per primera vegada en la història de FILMETS de veure tots els curts participants, un total de 297, a la pàgina web www.festivalfilmets.cat.

Els guardons de FILMETS s’han lliurat aquesta nit de dissabte durant la Nit de les Venus, la gala de cloenda que s’ha desenvolupat al Teatre Zorrilla de Badalona i que ha estat retransmesa per Televisió de Badalona i la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya. La Nit de les Venus ha estat presentada per la periodista badalonina Lídia Heredia i per l’actor i també periodista Queco Novell. L’espectacle de la Nit de les Venus ha barrejat amb humor les temàtiques tractades pels curts de FILMETS amb la vibrant i preocupant actualitat informativa que estem vivint.

Altres curts premiats

Masel Tov Cocktail, premi especial del jurat

El premi especial del jurat ha estat per al curtmetratge Masel Tov Cocktail, dirigit per Mickey Paatzsch i Arkadij Khaet. El curt, de 30 minuts, barreja diversos ‘ingredients’ com són 1 jueu, 12 alemanys, cultura de la memòria, patriotisme, antisemitisme, tots barrejats i portats a ebullició.

White eye, Premi a la millor direcció

El premi a la millor direcció coincideix amb el premi a la millor pel·lícula, White eye, dirigit per Tomer Shushan.

Masel Tov Cocktail, , Premi al millor guió

Aquest és un guardó de nova creació en aquest FILMETS 2020. La pel·lícula guanyadora és Masel Tov Cocktail, que també ha aconseguit el premi especial del jurat.

Kate O’Toole i Dan Gordon, premi ex aequo a la millor interpretació pel curt Ruby

L’actriu Kate O’Toole i l’actor Dan Gordon han guanyat ex aequo el premi a la millor interpretació com a protagonistes del curtmetratge irlandès Ruby. La pel·lícula explica com en Len i la Ruby celebren les seves nocs de robí. En Len s’ha guanyat merescudament la fama per fer regals estranys. La Ruby espera que aquest any sigui diferent, vol una cosa maca i ‘normal’. El resultat final és inesperat.

Ferides, millor producció catalana

La pel·lícula Ferides, un curt de 9 minuts escrit i dirigit per Joan Paüls, i interpretat per Mireia Vilapuig i Pau Escobar ha guanyat el premi a la millor producció catalana. El curt explica com una parella de joves cecs veu la seva vida alterada quan ell li diu que té opcions d’operar-se i recuperar la visió.

Confinados con una niña de 4 años, premi a la millor producció feta en confinament

Aquest premi és una categoria nova en la història de FILMETS i només s’hi podien presentar curts fets durant el confinament de la passada primavera. La pel·lícula Confinados con una niña de 4 años ha estat la triomfadora. Es tracta d’un documental català dirigit per Pol Mallafré. Després de 15 dies de confinament, una parella reflexiona sobre els desafiaments diaris de romandre tancat a casa amb la seva filla de 4 anys.

PALMARÈS 2020

VEREDICTE DEL JURAT de la 46a edició del FILMETS Badalona Film Festival

 • Venus de Badalona i 5.000 euros a la millor pel·lícula

White eye (Torner Shushan), Israel

 • Venus de Badalona i 1.250 euros – Premi especial del jurat

Masel Tov Cocktail (Mickey Paatzsch i Arkadij Khaet), Alemanya

 • Venus de Badalona i 1.000 euros – Premi del Públic-La Vanguardia

El reloj de Paula (José Luis López), Catalunya

 • Venus de Badalona i 750 euros – Millor pel·lícula d’animació

Bless you! (Paulina Ziolkowska), Polònia

 • Venus de Badalona i 750 euros a la millor producció documental

El infierno (Raúl de la Fuente), Espanya

 • Venus de Badalona i 750 euros a la millor producció de Badalona

Una sombra intermitente (Guillermo Brinkmann), Badalona

 • Venus de Badalona a la millor producció de Catalunya

Ferides (Joan Paüls), Catalunya

 • Venus de Badalona a la millor producció d’Espanya

Paraíso (Mateo Cabeza), Espanya

 • Venus de Badalona a la millor direcció

White eye (Torner Shushan), Israel

 • Venus de Badalona al millor guió

Masel Tov Cocktail (Mickey Paatzsch i Arkadij Khaet), Alemanya

 • Venus de Badalona a la millor interpretació

Premi ex aequo per a Kate O’Toole i Dan Gordon per Ruby, Irlanda

 • Venus de Badalona a la millor música original

Christophe & Patrice Héral per Avec le Do de la Cuillère, França

 • Venus de Badalona a la millor producció realitzada en confinament

Confinados con una niña de 4 años (Pol Mallafré), Catalunya

El Jurat de FILMETS 2020 també ha atorgat dues mencions especials, atenent a la qualitat dels curts

 • Menció especial al curt The van, dirigit per Erenik Beqiri
 • Menció especial al curt Daughter, dirigit per Daria Kashcheeva

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles