26.8 C
Badalona
domingo, octubre 2, 2022
spot_img

En Comú Podem presenta una moció per defensar el HUB Internacional de “Coneixement pel Desenvolupament Sostenible i la Pau” a les 3 Xemeneies

En el marc del Pla Director Urbanístic (PDU) en l’àmbit de les Tres Xemeneies (3X), que engloba els municipis de Sant Adrià de Besòs i Badalona, actualment en període d’al·legacions que també presentarà En Comú Podem, destaca la necessitat d’aprovar el projecte funcional que doni un valor social, econòmic i mediambiental a tot el sector, i amb projecció internacional. Aquest projecte és el HUB Internacional de “Coneixement pel Desenvolupament Sostenible i la Pau”, liderat per un grup de persones expertes, i que ha estat recolzat al Ple Municipal de Sant Adrià del Besòs, però encara no per l’Ajuntament de Badalona.

Per aquest motiu, En Comú Podem proposa al proper Ple Municipal del 27 d’octubre, una moció per garantir el suport polític del consistori del HUB davant la Generalitat de Catalunya i també institucions com la Unió Europea, a través de la presentació del projecte als fons europeus “Next Generation”.

Això suposa una oportunitat immillorable d’aconseguir una capitalitat internacional, desenvolupant projectes vinculats amb la formació, la recerca i la innovació, responent a necessitats del s.XXI, pel creixement sostenible, la lluita contra el canvi climàtic, la resolució pacífica de conflictes i una oportunitat única per millorar les condicions de vida de la ciutadania, especialment de l’àmbit implicat. A més,  aporta grans oportunitats al territori amb una potent oferta de Formació i Qualificació Professionals, a través de l’Institut Politècnic del Besòs.

Segons la presidenta del grup municipal d’En Comú Podem, Aïda Llauradó, “el HUB Internacional és una oportunitat única per atraure inversió a Badalona, amb programes europeus com el Next Generation, institucions públiques i sectors vinculats amb la recerca i el coneixement, que poden suposar desenvolupament econòmic i social molt favorable als barris de l’entorn i al conjunt de la ciutat”. Per això, Llauradó assenyala que el lideratge de l’Ajuntament de Badalona és imprescindible, defensant aquest projecte davant la Generalitat, però també presentant-lo als fons europeus “Next Generation” i generant les condicions necessàries per desenvolupar el projecte ja a curt termini.

Per aquest motiu, la moció també planteja fer un ús provisional de la CACI per iniciar el projecte funcional “HUB” sense haver d’esperar a l’execució del sector del PDU i, per tant, accelerant el seu inici i alhora dinamitzant el propi edifici com a espai emblemàtic de Badalona, en el termini de 5 anys. De fet, l’IREC (Institut de Recerca en Energia de Catalunya) ja ha mostrat el seu interès en invertir més de 4 milions d’euros per instal·lar-s’hi.

Cal posar de relleu que En Comú Podem segueix exigint a la Generalitat que aporti la inversió promesa per establir a la CACI el Museu del Còmic, pel qual encara no hi ha pressupost aprovat.  

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,622SeguidoresSeguir
11SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles