21.3 C
Badalona
miércoles, junio 12, 2024
spot_img

El director i guionista de cinema documental Carles Bosch és el president del Jurat Oficial Internacional de la 46a edició de FILMETS Badalona Film Festival

El director, guionista de cinema documental i exreporter de televisió Carles Bosch és el president del Jurat Oficial Internacional de la 46a edició de FILMETS Badalona Film Festival, que es farà del 16 al 25 d’octubre. Acompanyaran a Carles Bosch en aquest jurat els cineastes Lyona Ivanova, Carolina Gómez de Llarena, Marguerite Hayter i Tim Redford, tots ells de reconegut prestigi en el món del cinema i la cultura audiovisual.

Per primera vegada, FILMETS es presenta en format híbrid. Hi haurà sessions presencials a Badalona i Barcelona, i a més totes les pel·lícules en competició es podran veure a la pàgina www.festivalfilmets.cat.

Carles Bosch, que també és docent i periodista, va cobrir, durant la seva època de reporter, esdeveniments polítics i va realitzar reportatges de llarga durada en més de 30 països. Va cobrir, per exemple, la guerra entre Iran i Irak l’any 1987 o el enfrontaments que van tenir lloc a Irlanda del Nord l’any 1990.

Balseros’ i ‘Bicicleta, cullera, poma’

Carles Bosch va ser director i guionista de la pel·lícula documental ‘Balseros’, nominada a l’Oscar l’any 2004. Aquesta pel·lícula explicava les vivències dels cubans que fugien de Cuba cap als Estats Units. També va ser el director de la pel·lícula ‘Bicicleta, cullera, poma’, guanyadora dels premis Gaudí i Goya l’any 2010. En aquesta pel·lícula es reflectia l’efecte de la malaltia de l’Alzheimer en la figura de l’expresident de la Generalitat Pasqual Maragall.

Va rebre l’any 2003 el Premi Nacional de Cultura de Catalunya. A l’actualitat imparteix tallers i postgraus i col·labora de forma regular amb l’ESCAC i amb l’Escuela de Cine de San Antonio de los Baños, de Cuba.

Un jurat internacional de prestigi

Acompanyaran a Carles Bosch en el Jurat Oficial Internacional de FILMETS quatre personalitats de prestigi en el món del cinema.

Lyona Ivanova és en realitat la catalana Marta Puig, que a les xarxes és molt seguida amb el nom de Lyona. Especialitzada en el món del videoclip, n’ha fet més de 90 amb grups com Love of Lesbian, Sidoni o Amaral, entre d’altres.

Carolina Gómez de Llarena és una directora i escriptora hispano-veneçolana. Ha participat en activitats en diversos festivals de cinema com el Marché du Film de Cannes. Actualment treballa a París on està fent el seu primer llargmetratge.

Marguerite Hayter és actriu de cinema, teatre i televisió, així com realitzadora. Des de 2017 ha realitzat i dirigit curtmetratges i espots publicitaris que s’han pogut veure en el ‘Short film Corner’ de Canes, entre d’altres festivals.

Tim Redford és des de 2015 membre de l’equip executiu del festival de Clermont-Ferrand, a França, un dels festivals de cinema més importants del món. Allà coordina tota la competició internacional.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles