El nou Banc d’Aliments Badalona Sud, situat al barri de Sant Roc, té capacitat per atendre i gestionar les necessitats d’alimentació de 9.000 persones. L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i el regidor de Serveis Socials i Participació de l’Ajuntament de Badalona, Miguel Jurado, han presentat aquest migdia aquestes instal·lacions que compta amb la gestió del Creu Roja i de la Fundació BDN Capaç.

Aquest nou espai municipal, de 431 m² d’emmagatzematge i dotat de cambres frigorífiques, substitueix i millora el Banc d’Aliments que s’havia instal·lat, de manera provisional, al Palau Municipal d’Esports de Badalona, el qual durant el seu funcionament ha permès la distribució més de 450 tones d’alimentació, amb una aportació suplementària de l’Ajuntament de Badalona per un import de 447.000 euros.

El repartiment dels aliments al nou Banc d’Aliments Badalona Sud es farà durant tres dies a la setmana, amb horari de matí i tarda, amb cita prèvia i amb les persones que prèviament han estat ateses pels Serveis Socials de l’Ajuntament de Badalona.

La capacitat d’aquest espai per atendre 1.500 famílies se suma als altres espais de distribució d’aliments per a les persones i les famílies de Badalona en situació de vulnerabilitat amb capacitat per arribar fins a 6.000 persones més.

Per tal de garantir l’accés a l’alimentació a les persones que ho necessitin l’Ajuntament va impulsar el passat 10 de setembre la constitució de la Taula d’Aliments de Badalona amb la representació de totes les entitats que participen en el lliurament d’aliments.

Amb el nou Banc d’Aliments de Badalona Sud i la constitució de la Taula d’Aliments es pretén que cap persona que necessiti aquest servei en quedi exclosa, però a la vegada que no hi hagi cap duplicitat perquè els Serveis Socials supervisen les dades. Així mateix es garanteix l’accés a una cistella única en tots els punts de distribució, amb un mínim de productes bàsics, i es posarà en marxa d’un programa informàtic específic que optimitza la gestió del repartiment alimentari.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha assenyalat que “la prioritat del govern municipal és tenir millor asfaltat els carrers, millorar l’urbanisme, tenir la ciutat més neta, millorar les instal·lacions esportives, etc. però això ho hem de fer compatible amb atendre de la millor manera i d’una forma eficaç als milers de persones que ho estan passant malament”. “Hem de millorar la qualitat de vida de la ciutat però ajudant als qui més ho necessiten, a tots aquells veïns i veïnes que no tenen recursos i ho estan passant malament” ha conclòs l’alcalde.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí