15.4 C
Badalona
jueves, marzo 28, 2024
spot_img

El Museu de Badalona acull l’exposició “Evarist Arnús i Badalona (1820-1890)”

Aquest dijous, 8 d’octubre, a les 19 hores, s’inaugurarà a la planta baixa del Museu de Badalona (plaça de l’Assemblea de Catalunya, 1), l’exposició “Evarist Arnús i Badalona (1820-1890)”. La mostra es fa amb motiu del bicentenari del naixement d’aquest personatge històric i gran benefactor de la ciutat.

Evarist Arnús va néixer a Barcelona el 1820 i es va dedicar a les finances i al món de la borsa. La seva relació amb Badalona es remunta al 1859, quan començà a fer-hi inversions immobiliàries amb la compra de la finca de Can Solei, que convertí en residència d’estiueig i que actualment coneixem com el parc de Can Solei i Ca l’Arnús. Aquí va passar llargues temporades que li van permetre conèixer Badalona i implicar-se en alguns afers ciutadans fins al punt de convertir-se en un autèntic benefactor de la vila.

La visita a la finca de personalitats com la reina regent Maria Cristina d’Habsburg amb el seu fill, el futur Alfons XIII, el president del Consell de Ministres, Práxedes Mateo Sagasta, al costat del qual va militar la Partit Liberal, o el tenor Julián Gayarre evidencien la importància social d’Evarist Arnús, una personalitat a la que mai ha oblidar la ciutat.

L’exposició, que presenta peces tant de les col·leccions del Museu com d’altres institucions que les han prestat per a l’ocasió, aproxima al visitant a la seva biografia, a la vegada que repassa la història de la seva finca badalonina, explica la seva labor filantròpica a la nostra ciutat i recorda l’agraïment que aquesta li va mostrar, encara en vida, com a reconeixement a la seva generositat.

La mostra es podrà visitar gratuïtament de dimarts a divendres, de 10 a 14 i de 17 a 20 hores, i dissabtes i diumenges de 10 a 14 hores, a la planta baixa del museu fins diumenge 29 de novembre.

Aquesta exposició ve acompanyada de diverses activitats complementàries:

Inauguració

Dijous 8 d’octubre, a les 19 h

Durant l’acte d’inauguració, que comptarà amb la presència de M. Mar Arnús de Urruela, el trio de vent i fusta del Conservatori de Badalona (Philippe Vallet, oboè; Valèria Conti, clarinet i Maria Crisol, fagot), oferirà l’entremès musical Pinzellada Arnús amb la interpretació del Trio per a vent, op. 86 de Beethoven.

Conferències:

Dijous 15 d’octubre, a les 19 hores

Conferència “Banca i banquers a la Barcelona del segle XIX. La figura d’Evarist Arnús”.

A càrrec de Yolanda Blasco Martel.

Dijous 22 d’octubre, a les 19 hores

“Evarist Arnús i la música: el Teatre Líric de l’Eixample (1881-1900)”.

A càrrec de Montserrat Guardiet Bergé.

Dijous 29 d’octubre, a les 19 hores

“Evarist Arnús i Ferrer (1820-1890), un personatge singular”.

A càrrec de Marçal Font Espí.

Dijous 5 de novembre, a les 19 hores

“El llegat artístic d’Evarist Arnús a Badalona: la Torre Arnús”.

A càrrec d’Anna Hernández Tudela.

Artículo anterior
Artículo siguiente

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles