21.9 C
Badalona
miércoles, junio 19, 2024
spot_img

Badalona En Comú Podem denuncia que el govern del PP està negant els drets més bàsics de les persones vulnerables

Badalona En Comú Podem denuncia que el govern del PP està negant els drets més bàsics a les persones i famílies que no disposen d’una propietat o d’un contracte de lloguer, negant-los el dret a empadronar-se així com obtenir un informe de vulnerabilitat, que possibilita el contracte de subministraments bàsics.

Segons un informe del Defensor de la Ciutadania, del 2 d’octubre, l’Ajuntament està bloquejant l’accés al padró a les persones no propietàries o llogateres, vulnerant els seus drets.

A més, segons denuncia una ciutadana i la PAC, Serveis Socials té l’ordre de no aportar l’informe de vulnerabilitat, per regularitzar subministraments bàsics, a aquelles famílies que es trobin sense signatura d’un lloguer o d’una propietat. Per aquest motiu, En Comú Podem demana explicacions al govern del PP, i exigeix que no es discrimini la ciutadania segons la seva situació econòmica i social.

La presidenta del grup municipal, Aïda Llauradó, denuncia que “el govern del PP vulnera drets fonamentals com l’empadronament en el domicili real i l’accés a l’informe de vulnerabilitat per regularitzar els subministraments bàsics a la llar. Garcia Albiol remata els drets de les persones en situació de pobresa, deixant-los en mans de màfies, d’insalubritat i sense disposar de targeta sanitària, plaça a l’educació pública en cas de menors, cap ajut social, o arrelament familiar en el cas de persones migrades.”

Segons En Comú Podem, les famílies que només cobren la renda garantida, que no disposen d’un contracte de feina, o que no compten amb suficients ingressos, estan abocades a rellogar una habitació o a viure en habitatges en situació d’irregularitat. Badalona és una de les ciutats amb la renda per càpita més baixa, especialment en alguns barris, i amb més desnonaments, on a manca de mesures polítiques condemnen a moltes famílies a no tenir alternativa.

“A Badalona tenim un govern d’extrema dreta que vulnera la legalitat per trepitjar els drets de qui menys té. La seva “creuada contra la ocupació és una campanya ideològica que només criminalitza la pobresa per seguir incitant a l’odi”, conclou Llauradó.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles