L’alcalde Xavier Garcia Albiol s’ha reunit aquest matí al Palau de Sant Telmo de Sevilla amb el president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, i el conseller de presidència de la Junta, Elias Bendodo, per establir i reforçar les relacions institucionals entre l’Ajuntament de Badalona i el govern d’Andalusia. Durant la trobada han parlat sobre les nombroses entitats andaluses de Badalona que treballen per vindicar la cultura catalana i andalusa a Catalunya i s’han compartit línies de treball conjuntes per tal que aquestes associacions puguin rebre suport institucional de la Junta d’Andalusia en un futur.

L’alcalde Xavier Garcia Albiol ha destacat que “aquesta reunió és molt important per Badalona, ja que som la ciutat de Catalunya que té més entitats andaluses i 20.000 badalonins i badalonines, un 10 per cent dels nostres veïns, han nascut a Andalusia”. Garcia Albiol s’ha mostrat molt satisfet després de la reunió i ha explicat que la trobada ha servit “per establir relacions institucionals entre l’Ajuntament de Badalona i la Junta d’Andalusia i també per establir vincles que afavoreixin a les entitats d’Andalusia que estan a Catalunya i que treballen per enfortir la cultura catalana i també la cultura andalusa”. L’alcalde ha remarcat la importància de treballar per realitzar trobades institucionals com la d’avui perquè “és la manera de recuperar la capacitat d’interlocució de Badalona com a quarta ciutat amb més habitants de Catalunya davant les institucions del conjunt d’Espanya”.

Després de reunir-se amb Moreno, l’alcalde de Badalona ha mantingut una trobada amb la consellera de cultura, Patricia del Pozo, i el secretari general d’Acció Exterior, Enric Millo, en la que s’han compartit impressions sobre com reforçar els vincles culturals entre ambdues institucions.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí