Aquest documental ha estat seleccionat oficialment, entre d’altres, al Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona i també ha estat nominat al Santorini Film Festival

Televisió de Badalona estrenarà aquest divendres 25 de setembre, a les 22 hores, el documental ‘Lesbos. Una illa que espera’, dirigit per Raúl López i Susana Soldado, realitzador i periodista respectivament de Badalona Comunicació. Es tracta d’un documental que s’ha rodat a diversos indrets de l’illa de Lesbos, incloent-hi el camp de refugiats de Moria, recentment destruït per un incendi i on hi malvivien milers de persones de totes les edats.

‘Lesbos, una illa que espera’ és un projecte audiovisual en format documental que copsa el dia a dia de l’illa. Una mirada a Lesbos que es un dels punts calents de l’actual política europea en gestió migratòria i, a la vegada, bressol d’interessants iniciatives locals de caire humanitari i mediambiental.

‘Lesbos. Una illa que espera’ està produït per Badalona Comunicació amb el suport i la participació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la col·laboració de la Diputació de Barcelona i de Lesvos Solidarity.

Un documental molt reconegut

Aquest documental ha estat reconegut en diversos certamens cinematogràfics. L’any 2019 va ser seleccionat oficialment en el Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona. Aquest 2020 ha estat nominat al Santorini Film Festival i seleccionat oficialment en el Festival Of Migrant Film d’Eslovènia; i, finalment, també ha estat seleccionat al Peloponissos International Documentary Festival.

En el documental parlen persones refugiades, habitants i polítics locals, així com ONG’s, com la badalonina Proactiva Open Arms que va jugar un paper determinant en les tasques de rescat. Únicament a través de les seves paraules, el film mostra de quina manera la ràbia, l’esperança, el cansament, la gratitud, la recança i la solidaritat neixen i es barregen en el si d’aquesta societat que, tot i així, és capaç de crear projectes que poden ajudar a construir un futur per a l’illa.

Taula rodona sobre la complexa situació a Lesbos

El programa de Televisió de Badalona d’aquest divendres, presentat per Núria Rodríguez, tindrà tres parts. A la primera part s’emetrà el documentals ‘Lesbos. Una illa que espera’. La segona part serà una entrevista a Susana Soldado i Raúl López, que van ser a Moria el mes de juliol de 2018 i a diversos indrets de l’illa i que van viure en primera persona la situació creada per l’arribada massiva de refugiats. Finalment, el programa presentarà una taula rodona que comptarà amb la intervenció de diversos especialistes sobre política migratòria.

Un drama que va començar el 2015

El 2015, més de 500.000 persones van desembarcar a l’illa grega de Lesbos. Fugien de la guerra i la pobresa, a la recerca d’asil en territori europeu. A dia d’avui, milers de refugiats segueixen atrapats a l’illa, ara en un camp de refugiats que s’està construint acceleradament després de l’incendi que va destruir el camp de Moria. Mentrestant, els habitants de Lesbos fan front a una realitat que posa a prova la cohesió social i els límits de la seva solidaritat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí