L’Espai Betúlia, al carrer d’Enric Borràs, 43-47, reprèn les activitats amb l’exposició Sergi Marcos, una immersió pictòrica inspirada en l’obra poètica de Joan Margarit. La inauguració de la mostra tindrà lloc el pròxim dimecres, 9 de setembre, a les 19 hores amb l’assistència de la regidora d’Educació, Cultura i Joventut, Amanda Feria. L’exposició es podrà visitar fins al 30 d’octubre.
La mostra consta de 27 pintures de Sergi Marcos inspirades en l’obra poètica de Joan Margarit i acompanyades de diversos papers operatoris de cadascuna de les obres que són també, per si mateixos, autèntiques obres d’art.
Què tenen en comú la poesia del poeta existencial Joan Margarit i l’art del pintor místic Sergi Marcos?, es pregunta Vicent Altaió, poeta i assagista, a l’estudi introductori del catàleg de l’exposició que es va fer per primera vegada al Museu Municipal Castell de l’Ajuntament de Rubí. Per Altaió, l’artista és el lector, l’antòleg i el transsubstanciador. La poesia de Margarit llegida de fora a endins es va convertir en matèria interna líquida, el buit que ens constitueix, el pensament; i des de l’immaterial es traspassà a matèria tangible amb les tècniques i mètodes propis del pintor[…] El mètode de treball de Sergi Marcos ha consistit d’entrada a traspassar, com si es tractés d’un jeroglífic visual, el sentit del poema (fet de realitats precises) a estructures visuals […] l’artista substitueix l’ordre de l’abstracte i també del domèstic a una realitat pictòrica emocional, plena de colors i vibracions, de relacions humanes i còsmiques.

Activitats complementàries
Visita comentada per Sergi Marcos
23 de setembre de 2020 a les 19 hores
Recital
L’actor Pep Planes llegeix Joan Margarit
22 d’octubre de 2020 a les 19 hores
Les activitats es faran amb aforament reduït i seguint les normatives que disposen les autoritats sanitàries.
Per assistir cal trucar als telèfons 934646255 o 934646254 o enviar un correu electrònic a espaibetulia@badalona.cat

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí