14.7 C
Badalona
jueves, junio 13, 2024
spot_img

Nou curs carregat de propostes escolars al Museu de Badalona

Comença un nou curs escolar i el Museu de Badalona engega la seva aula virtual, un nou projecte educatiu que vol ser un recurs imprescindible per estudiar el patrimoni de la nostra ciutat i per conèixer el seu llegat romà.

La situació d’alerta sanitària pot limitar les sortides de l’aula i, fins i tot, pot acabar comportant la interrupció de la formació presencial i la necessitat de treballar telemàticament des de casa. Davant aquesta situació, el Servei educatiu del Museu ha elaborat un programa d’activitats que permetrà mantenir el contacte amb professors i alumnes i continuar difonent i explicant la història dels nostres avantpassats.

La contribució del Museu a la docència no presencial passa per una oferta engrescadora de recursos en línia, que presentem amb els següents títols:

  1. Dos asos? Això és una ruïna! La moneda romana
  2. Què dius que posa aquí? L’epigrafia llatina
  3. Som lliures? Debat filosòfic
  4. Quan érem rics. L’economia del vi de Baetulo
  5. Quin embús al decumanus!. Les comunicacions quan tots els camins portaven a Roma
  6. Per llepar-se’n els dits. Com s’alimentava un poble
  7. Saps què diuen al fòrum? Les fake news a la romana
  8. Amb veu de dona. El paper de la dona en la societat romana
  9. Que la terra et sigui lleu. El ritual del comiat

El format webinar d’aquestes propostes ajudarà a fer de la sessió una excusa per aprendre, interactuar i despertar l’interès vers la vida quotidiana de l’època romana, tot convidant a desenvolupar i posar a prova el sentit crític de l’alumnat. Les propostes han estat dissenyades atenent al currículum de ciències socials i responen a les necessitats de les competències bàsiques, des del cicle mitjà fins al batxillerat.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles