21.3 C
Badalona
miércoles, junio 12, 2024
spot_img

Badalona serà aquesta setmana la capital de l’Skate

Badalona Badalona serà la capital de l’Skate la setmana vinent. Des del divendres 31 de maig, i fins al diumenge 2 de juny, els millors skaters de la modalitat Street es trobaran a la ciutat per participar en la nova competició Skate Series Iberdrola de la Lliga Nacional de Skateboarding que organitza la Real Federación Española de Patinaje.

Les Skates Series es disputaran en cinc ciutats espanyoles i Badalona serà la primera parada de la nova competició. En concret, acollirà la modalitat Street a les instal·lacions de l’Skate BDN. La segona jornada de competició de l’Skate Series es traslladarà del 7 al 9 de juny a la Nucia (Alacant), en l’especialitat de Park.

L’acte de presentació d’aquest esdeveniment esportiu ha tingut lloc aquesta tarda al passeig Marítim de Badalona, amb l’assistència de l’alcalde, Xavier García Albiol, el primer tinent d’alcaldia Juan Fernández, el president de la Real Federación Española de Patinaje (RFEP), Carmelo Paniagua, de l’empresa patrocinadora i de tres esportistes que participaran al campionat.

Ciutat referent de l’skate

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha mostrat la seva satisfacció perquè aquesta nova competició s’estreni a Badalona i ha recordat que fa 10 anys, amb el seu primer govern, la ciutat va fer una aposta importat per l’skate amb la Skate Àgora, considerada pels esportistes com la millor pista d’Espanya. Garcia Albiol ha aprofitat la presentació de les Skate Series per agrair «la gran tasca que va realitzar Skate Agora, amb el disseny i la construcció d’un dels millors skate parcs d’Espanya que, per una banda va dignificar un espai important per a la ciutat, amb molts activitats per als joves, i d’una altra, ha permès situar Badalona com una de les capitals de l’skate amb la celebració de tres campionats del món i ara aquest campionat d’Espanya”.

L’acte de presentació ha finalitzat amb una espectacular exhibició en una pista instal·lada per a l’ocasió al mateix passeig Marítim, a tocar del port.

Calendari de competició

  • Divendres 31 de maig: entrenaments lliures i els entrenaments oficials masculins.
  • Dissabte 1 de juny. Al matí, entrenaments oficials femenins i classificatòries masculines. A la tarda, semifinals femenines.
  • Diumenge 2 de juny. Semifinals masculines. A partir de les 12 tindran lloc les finals femenines i masculines.

L’esdeveniment comptarà també amb actuacions de música urbana, relacionada estretament amb aquesta disciplina esportiva.

L’skateboarding és un esport que, des del seu naixement fa uns 70 anys, no ha deixat de créixer en practicants i en espectadors, tant per la seva facilitat per a la seva pràctica –només és necessita un monopatí i una plaça o carrer, com per la seva espectacularitat.

L’skateboard ja va ser disciplina olímpica en els Jocs de Tòquio 2020 i tornarà a ser-hi a la cita d’aquest estiu als Jocs Olímpics de París 2024.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles