8.1 C
Badalona
miércoles, abril 24, 2024
spot_img

BSActivament, un segell per promocionar els hàbits saludables també dins de l’organització

BSActivament és el programa d’hàbits saludables adreçat als i les professionals de BSA, emmarcat dins la Prioritat Estratègica «Desenvolupament i Benestar Professional». Les Prioritats Estratègiques de BSA estan alineades amb el Pla de Salut de Catalunya 2021-2025, que incorpora el concepte de salut ampli i els principis ètics de respecte a les persones, equitat, justícia social, cura de les persones i l’entorn i eficiència. De fet, està basat en els principis transversals d’accessibilitat, qualitat, innovació i sostenibilitat per garantir la millora contínua en un context canviant i exigent.

Neix també del moviment #JoSocBSA que dona llum al sentiment d’orgull i pertinença a una institució pública que té per missió ser referent en la prestació innovadora de serveis integrats de salut i socials, que creix amb l’experiència de la ciutadania, els professionals i l’entorn.

El principal objectiu del programa és prevenir i promocionar la salut també dels treballadors i treballadores de l’organització afavorint el benestar laboral, ja que el centre de treball juga un paper determinant en el manteniment i la millora de la salut. L’alimentació saludable, l’activitat física, la gestió emocional, el descans i la prevenció del tabaquisme són les cinc línies destacades de la iniciativa que iniciada al 2023, consolida aquest 2024 l’oferta de programes, activitats i consells. A les activitats ja consolidades de 2023, s’hi sumen un curs d’iniciació al running amb participació a la Cursa del Dimoni, nous tallers d’escalada, marxa nòrdica, ioga, fisioteràpia, cuina saludable, autocura, manualitats i risoteràpia, així com més iniciatives de realitat virtual per a la gestió emocional i per la deshabituació del tabac, entre altres novetats i reptes individuals i col·lectius.

Procés participatiu

El programa està impulsat per un grup de treball multidisciplinar, tot i que la participació és un dels seus pilars ja que permet adaptar l’oferta a la demanda interna. El seu origen també ens situa en la dinàmica participativa, fruit de la qual van néixer les Prioritats Estratègiques de l’organització ara fa dos anys. De fet, la Prioritat estratègica de Desenvolupament i Benestar Professional recull tota l’oferta formativa proactiva de l’organització que recentment ha incorporat un Campus Virtual propi per oferir formació en línia als professionals i també a la ciutadania, així com programes per al benestar emocional del motor de l’organització: els seus treballadors i treballadores. El Pla d’igualtat, de conciliació o les accions de reconeixement professional completen una prioritat, que es complementa amb Experiència de pacient, Abordatge integral al pacient complex, i Responsabilitat social i compromís amb l’entorn.

En la mateixa línia, les activitats comunitàries de l’organització fan extensible aquest esperit a la ciutadania. Destaquen durant 2023 les 150 activitats liderades pel Servei de Rehabilitació Comunitària Badalona o les 2.867 (3,1%) persones de la població assignada a atenció primària de BSA que durant 2023 van participar en algunes de les activitats comunitàries, destacant activitats de suport a la malaltia crònica, benestar, activitat física i alimentació saludable.

Oferir models d’atenció integrals i centrats en les persones i el seu entorn, compartint la promoció i la cura de la pròpia salut, apostant per la proximitat i la innovació és la visió de BSA i la filosofia que també uneix el programa BSActivament, així com l’activitat comunitària adreçada a la ciutadania.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles