18.4 C
Badalona
sábado, mayo 18, 2024
spot_img

Badalona acull l’exposició Operació Aigua, una iniciativa d’Aigües de Barcelona per conscienciar sobre els usos i abusos que se’n fa d’aquest recurs natural 

Aigües de Barcelona porta a Badalona durant aquest mes de gener  l’exposició Operació Aigua, una mostra per conscienciar la ciutadania sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d’aigua, dels usos que se’n fa i de l’impacte en el medi natural. L’exposició es podrà visitar del 15 al 21 de gener a la plaça de Pompeu Fabra, al barri de Coll i Pujol, i del 22 al 28 a la confluència entre l’avinguda del Marquès de Sant Mori i el carrer de Juan Valera, entre el barri de la Salut i de Llefià. 

L’exposició està dirigida al públic general, posant un èmfasi especial en el públic familiar i escolar. En aquest sentit, s’oferirà una visita guiada, a càrrec de tècnics d’Aigües de Barcelona, als docents de les Escoles Verdes de la ciutat per tal que la puguin conèixer i visitar-la amb els seus alumnes si així ho consideren. 

Operació Aigua compta amb quatre blocs: “Aigua per a tothom?”, “Quanta aigua consumeixes?”, “Com s’embruta l’aigua?” i “El cicle urbà de l’aigua”. A l’exposició es posen de relleu dades rellevants a nivell mundial sobre la seva accessibilitat, com ara que més de 800 milions de persones no disposen d’aigua potable o que un 80% de les aigües residuals es llencen als rius i al mar sense tractar, fet que provoca la contaminació de les aigües. Per altra banda, també ens fa reflexionar sobre l’ús i abús que, cadascú de nosaltres, en fa d’aquest recurs vital. 

La regidora de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Badalona, Sònia Egea, ha explicat que: “la sequera d’aquest any posa encara més de relleu la importància de l’aigua com a recurs vital”. “L’aigua cada vegada esdevé un recurs més escàs a causa del canvi climàtic i el seu malbaratament compromet inclús la vida en alguns indrets del planeta”. 

L’exposició Operació Aigua ja ha arribat a més de cinquanta poblacions catalanes des que va iniciar la seva itinerància l’any 2021. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles