El Govern de Badalona i el Grup Municipal Socialista han arribat a un acord per introduir noves propostes en el pressupost per a l’any 2024. Amb aquesta entesa, els socialistes es comprometen a donar suport a l’aprovació definitiva dels comptes municipals en la sessió plenària del pròxim 8 de gener. Els plantejaments consensuats inclouen mesures sobre habitatge, promoció econòmica, feminisme, accessibilitat, joventut, medi ambient i gent gran.

Els acords concrets són els següents:

Habitatge:

  • Dotació de personal per a un nou Servei d’Habitatge. Aquest servei abordarà les preocupacions habitacionals de la ciutadania, fomentant solucions i facilitant l’accés a habitatges adequats.
  • Disseny, redacció i aprovació del Pla d’Habitatge per a Badalona. Aquest pla es centrarà en les necessitats i característiques úniques de la ciutat per tal de promocionar un desenvolupament de polítiques d’habitatge sostenibles i accessibles.

Promoció Econòmica:

  • Reactivació del projecte «Bons Consum» i implementació planificada de la campanya per a l’any 2024. Aquest projecte té com a objectiu estimular el consum local, donar suport als negocis de Badalona i reforçar l’economia municipal.

Feminismes:

  • Dotació de personal i reforçament del Servei Integral d’Atenció a la Dona. Es destinaran recursos addicionals al SIAD amb l’objectiu de reforçar els serveis d’atenció psicològica i assistència jurídica per proporcionar un suport més efectiu a les dones.
  • Estudi i aplicació d’un nou servei de mamografies. Es durà a terme un estudi detallat i la posterior implementació d’un nou servei de mamografies dins del marc del projecte sanitari «Badalona Saludable» per a millorar la prevenció i el cuidat de la salut de les dones a la ciutat.

Accessibilitat:

  • Creació d’una Oficina d’Atenció d’Accessibilitat per atendre les necessitats d’accessibilitat en tots els àmbits municipals. Aquesta oficina comptarà amb el personal necessari per garantir un enfocament integral i eficient en la promoció de l’accessibilitat.

Medi Ambient:

  • Estudi per a l’ampliació de la temporada de platges. Es farà un estudi exhaustiu per avaluar la viabilitat i conveniència d’ampliar la temporada de platges, tant en termes de dates com d’horaris de servei de socorrisme.
  • Estudi de l’ampliació del servei del bany assistit. Es durà a terme una anàlisi detallada per estudiar l’ampliació d’aquest servei en consonància amb l’ampliació de la temporada i els punts d’accés.

Joventut:

  • Ampliació de punts de referència en Espais Joves. Davant la previsió de licitar el nou contracte de gestió d’espais joves de la ciutat, s’acorda ampliar els punts de referència amb l’obertura d’un nou centre al barri de Sant Roc.

Gent Gran:

  • Estudi de viabilitat per a l’establiment d’un servei de suport i d’ajudes per a la gent gran de Badalona en matèria d’oci i activitats complementàries.

L’acord entre el Govern municipal i el grup Socialista s’ha escenificat aquest dijous al matí en una roda de premsa en què han participat l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol; el primer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit d’Hisenda i Finances, Recursos Interns, Esports i Seguretat, Juan Fernàndez; i el president del Grup Municipal Socialista, Fernando Carrera.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat que amb la majoria que té el govern municipal podria haver aprovat el pressupost sense comptar amb la resta de formacions polítiques, però que ha volgut presentar inicialment el seu pressupost i després “parlar amb aquells grups polítics que estan disposats a enriquir aquesta proposta amb plantejaments raonables, assumibles i positius per a Badalona”, com ha estat el cas del PSC. “La majoria dels veïns volen que la ciutat tiri endavant, que ens deixem de baralles i de discussions, volen estabilitat”, ha afirmat l’alcalde. “En aquests moments d’inquietud econòmica per a molta gent és important que siguem capaços d’aglutinar voluntats. L’important és sumar”, ha conclòs.

Per la seva banda, el president del grup municipal del PSC, Fernando Carrera, ha valorat molt positivament aquest acord amb el govern i la seva mà estesa. Carrera ha recordat que una bona oposició fa un bon govern i una mostra d’això és el treball conjunt que s’ha fet amb el pressupost. “Hem pogut incidir amb algunes de les propostes que portàvem al nostre programa electoral, sobretot en temes socials, i que afecten directament als veïns i veïnes de Badalona”, ha afirmat Carrera

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí