10.5 C
Badalona
jueves, mayo 2, 2024
spot_img

La Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta de Badalona reobre el pròxim dilluns 18 de desembre

La Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta de Badalona tornarà a reobrir les seves portes el pròxim dilluns 18 de desembre. Una de les principals novetats de l’obertura de l’equipament és la recuperació de la sala infantil després de més tres anys clausurada. Tot i les reparacions efectuades durant els darrers mesos, aquesta instal·lació té encara pendent la finalització d’obres en la coberta de zinc i en la millora d’alguns elements de millorar del sistema de climatització.

Un cúmul de deficiències i avaries van forçar el 20 de desembre del 2019 el primer tancament d’aquest equipament cultural. El passat 20 de febrer va reobrir parcialment i va haver de tancar de nou durant el passat mes d’agost per una nova averia als equips de climatització.

Les obres per solucionar totes les deficiències d’aquest espai, que evitin nous entrebancs que podrien forçar un nou tancament temporal, han entrat ja en la recta final. Els treballs més importants encara pendents de finalització afecten la coberta de zinc de la biblioteca. Una sèrie de problemes ocults, no prevists en la primera licitació, han suposat la modificació del contracte de les obres que, amb un import de 270.788 euros, està previst comencin durant el mes de gener de 2024. També s’han de substituir els dispositius anomenats ventiloconvectors que milloraran l’eficiència del renovat sistema de climatització.

Reparacions efectuades

Aquesta nova reobertura es produeix després que hagin finalitzat les reparacions següents:

  • Canvi de calderes -material i instal·lació- (30.185 euros)
  • Substitució sistema climatització (239.338 euros)
  • Reparació coberta plana per evitar filtracions (26.711 euros)
  • Ascensor accessible (37.242 euros)
  • Reparació enrajolat (2.067 euros)
  • Deficiències de baixa tensió (23.920 euros)
  • Adequació normativa seguretat, accessibilitat i evacuació (95.812 euros)
  • Adequació sistema seguretat (5.585 euros)
  • Reparacions diverses –taulells, mampares, panells, endolls, il·luminació…- (31.275 euros).

La regidora de l’Àrea de Cultura i Eduació, Vanessa Gonzàlez, ha explicat que “tot i que encara resta pendent l’execució de diverses adequacions en la biblioteca, per a nosaltres era imprescindible poder obrir al més aviat possible aquest equipament”. Gonzàlez ha destacat que “és especialment important poder obrir de nou al públic la sala infantil després de gairebé quatre anys tancada, i sobretot fer-ho en les dates nadalenques, uns dies on els infants podran gaudir d’activitats tan emblemàtiques com els tallers de fanalets o la Crida als Reis”.

Horaris:

Amb la reobertura de Can Casacuberta la biblioteca de Canyadó recupera el seu horari habitual. L’horari d’ambdós equipaments a partir de dilluns 18 és el següent:

Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta: de dilluns a divendres de 9.30 a 20.30 hores i dissabtes de 9.30 a 13.30 hores
Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté: dimarts dijous i dissabtes, de 9.30 a 13.30 hores i de dilluns a divendres de 15.30 a 20 hores.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles