17.4 C
Badalona
sábado, abril 27, 2024
spot_img

L’alcalde de Badalona participa en el Fòrum de Governs Locals de la Unió Europea i de la Comunitat d’Estats de Llatinoamèrica i Carib 

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha participat aquest dijous al matí en el Fòrum de Governs Locals de la Unió Europea i de la Comunitat d’Estats de Llatinoamèrica i Carib, unes jornades que se celebren avui i demà al Paranimf de l’Escola Industrial de Barcelona. El fòrum reuneix representants de tot aquest àmbit geogràfic amb la voluntat de posar en comú els principals reptes que han d’afrontar les ciutats en els pròxims anys i mostrar les diferents visions existents per abordar-los.  

Garcia Albiol ha format part de la taula de debat “Mirades creuades entre Europa i Amèrica Llatina” en qualitat d’alcalde de Badalona i representant de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). En la taula, l’alcalde ha compartit idees amb Pablo Javkin, alcalde de Rosario i representant de Mercociudades; Fabrizio Rossi, secretari general del Consell de Municipis i Regions d’Europa (CMRE); i Federico Castillo, secretari general, Unión Iberoamericana de Municipalistas (UIM). 

Durant les seves intervencions, l’alcalde de Badalona ha remarcat que davant els grans desafiaments que advenen “s’ha de tenir molt present que les ciutats som el primer referent de les persones, on es dirigeixen prioritàriament perquè es resolguin els seus problemes del dia a dia; per això és imprescindible que les administracions supramunicipals escoltin les nostres demandes i aportin tot el finançament i els recursos que necessitem per poder atendre aquestes problemàtiques”. En aquest sentit, Garcia Albiol ha considerat que “les ciutats hem de ser un actor principal a l’hora d’establir els fulls de ruta col·lectius, ja que tenim grans reptes com la immigració, la demografia o la implantació d’una administració totalment electrònica que no podrem abordar correctament si no es té en compte la nostra veu”.  

El Fòrum de Governs Locals de la Unió Europea i de la Comunitat d’Estats de Llatinoamèrica i Carib és una iniciativa organitzada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i la Diputació de Barcelona, amb el suport de la Secretaria d’Estat per a la Cooperació Internacional del Govern d’Espanya, el Consell de Municipis i Regions d’Europa (CMRE), Mercociudades i altres xarxes de governs locals. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles