12.7 C
Badalona
jueves, abril 18, 2024
spot_img

El director i productor de cinema Lluís Miñarro ha rebut aquesta tarda la Venus d’Honor del festival FILMETS

El director i productor de cinema Lluís Miñarro ha rebut aquest dilluns la Venus d’Honor de FILMETS Badalona Film Festival. El guardó se li ha atorgat en reconeixement a la seva fructífera trajectòria d’èxit en el món del cinema durant tota la seva vida professional de més de 40 anys.

Lluís Miñarro ha rebut la Venus d’Honor al Teatre Zorrilla de Badalona de mans del coordinador executiu de Badalona Comunicació, Josep Viñeta Balsells, i al costat del director artístic del festival, Agustí Argelich.

Agraït i amb el premi a la mà, Lluís Miñarro ha dit que «veient el que passa arreu, el dia que els estats produeixin càmeres de cine en lloc d’armes, el món anirà molt millor».

I ha afegit que «el gran problema dels curts és que, un cop fets, no tenen distribució. És molt dificil que es vegin en el circuit tradicional del cinema. Amb sort es veuran en algun museu, en alguna cadena de televisió o en un festival com és FILMETS, únic en aquest aspecte». «El cinema i l’art en general han de provocar, han de sacsejar la nostra societat i la nostra consciència», ha afegit.

Lluís Miñarro ha rebut el guardó just abans de començar la sessió FILMETS Campus, que ha omplert el teatre d’estudiants de les escoles de cinema. Lluís Miñarro ha mantingut un col·loqui obert amb tots aquests estudiants.

Director i productor amb una Palma d’Or de Canes

Lluís Miñarro, nascut a Barcelona, ha dirigit les pel·lícules ‘Love me not’ (2019), ‘Stella candente’ (2014), ‘Blow Horn’ (2009 i ‘Familystrip’ (2009).

L’any 1989 va fundar Eddie Saeta. Ha produït més de 45 llargmetratges reconeguts internacionalment amb més de 140 premis. D’aquests premis cal destacar la Palma d’Or de Canes 2010 amb la pel·lícula ‘Uncle Boonmee who can recall his past lives’ d’Apichatpong Weerasethakul. També ha participat en films de Manoel de Oliveira, Lisandro Alonso, Naomi Kawase, Albert Serra, Marc Recha, José Luis Guerín o Javier Rebollo.

Ha estat jurat en festival com Locarno, Karlovy Vary o Sant Sebastià. L’any 2020 va organitzar un cicle de cineastes catalans al Festival de Nara (Japó) amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull. Lluís Miñarro ha estat Premi Ciutat de Barcelona 2010 i Premi Pepón Coromina 2020.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles