21.9 C
Badalona
miércoles, junio 19, 2024
spot_img

La Fundació Llegat Roca i Pi presenta la seva acció social i nous projectes a Badalona

“Fem front a la vulnerabilitat a Badalona” ha estat el títol de l’acte organitzat el 27 de setembre per la Fundació Llegat Roca i Pi al Museu de Badalona on s’ha presentat l’acció social i projectes de la Fundació Roca i Pi.

L’acte s’ha obert amb una reflexió de la mà de l’educador i psicòleg Jaume Funes, ponent convidat que ha ofert una xerrada sobre les claus per millorar l’acompanyament a persones en situació de vulnerabilitat. En aquest sentit ha parlat de la importància de fer possibles “desenvolupaments, felicitats i possibilitats de pertinència”, de “construir oportunitats” i sobre “aportar serenors a través d’espais de relació respectuosos”.

Llegat solidari i aliances amb entitats

D’acord amb la missió d’acompanyar persones en situació de vulnerabilitat social i famílies a Badalona i poblacions de l’entorn, la Fundació Llegat Roca i Pi va acompanyar durant l’any 2022, sumant atenció directa i indirecta, a 14.952 persones. A l’acte al Museu de Badalona s’ha destacat que l’acompanyament a moltes d’aquestes persones és possible pel suport i ajut econòmic a entitats de la ciutat que ofereix Roca i Pi a través de convenis de col·laboració.

Mar Alsamora, cap d’Acció Social de la Fundació Roca i Pi, ha explicat també els projectes en aliança amb entitats socials desenvolupats amb els objectius de fer front al sensellarisme, fomentar la inserció laboral i l’habitatge per a persones grans autònomes en situació de vulnerabilitat. Càritas Diocesana de Barcelona, Sant Joan de Déu Serveis Socials, Formació i Treball o la Fundació Llars Compartides són les entitats amb qui s’ha potenciat aquests projectes en aliança durant els últims anys.

Ampliació de projectes en aliança existents i nous projectes

Amb l’objectiu de poder arribar a més persones sumant expertesa amb altres entitats, aquest any 2023 han començat a materialitzar-se alguns projectes en aliança nous o s’han ampliat alguns dels existents, principalment en l’àmbit de l’habitatge i acompanyament social relacionat.

En concret, a l’acte s’han exposat alguns d’aquests nous projectes, com el projecte “Fent Carrera” adreçat a joves sense llar, on es treballa també el suport formatiu i la inserció laboral  (8 persones, dins del Programa d’Inclusió Bisbe Carrera). També l’ampliació d’habitatges per a gent gran autònoma en situació de vulnerabilitat (8 persones) o el projecte “Llars Infusió”, on conviuen persones sense llar i amb discapacitat (6 persones).

M. Carmen Expósito, regidora de Serveis Socials, ha tancat l’acte juntament amb Jaume Aymar, president del Patronat de Roca i Pi. La Regidora ha agraït la tasca de Roca i Pi i de les entitats socials de la ciutat i l’acompanyament que realitzen a persones en situació de vulnerabilitat. Jaume Aymar, president de Roca i Pi, ha destacat el compromís de la Fundació per les necessitats de les persones més vulnerables. També que justament aquest acte ha coincidit amb el dia de Sant Vicenç de Paül, que era el nom de Roca i Pi, i que l’acció social de la Fundació prové de la seva voluntat i el seu llegat solidari.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles