26 C
Badalona
domingo, julio 14, 2024
spot_img

Badalona tindrà un Protocol per garantir l’actuació de la Guàrdia Urbana davant els casos d’ocupació il·legal 

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha assegurat que el pròxim mes d’octubre l’Ajuntament de Badalona aprovarà en sessió plenària extraordinària un Protocol per a l’actuació de la Guàrdia Urbana davant dels casos d’ocupació. L’objectiu, ha explicat l’alcalde, és que els agents estiguin protegits jurídicament perquè puguin desenvolupar la seva feina amb celeritat i garanties.  

L’alcalde ha assegurat que davant de casos d’ocupacions il·legals “les policies, no només a Badalona, es troben avui desprotegides, perquè mentre no es canviï la Llei en aquest país, que és una vergonya, sembla que els ocupes són els que tenen tots els drets i els agents han d’anar amb peus de plom perquè si cometen el més petit error és possible que acabin sancionats o inhabilitats”.  

Xavier Garcia Albiol ha fet aquest anunci en la roda de premsa que ha ofert aquest migdia a l’edifici municipal El Viver per a fer balanç dels 100 primers dies del nou Govern municipal. Albiol ha estat acompanyat a la taula pels seus 4 tinents d’alcaldia i a la sala per la resta dels 18 regidors i regidores que conformen el Govern municipal. 

Pel que fa a l’àmbit de la seguretat ciutadana, l’alcalde ha destacat que a partir de l’1 de gener es posarà en marxa tota l’estructura amb recursos econòmics i de personal de la nova conselleria antiocupacions. Garcia Albiol ha destacat que això serà possible perquè “per primera vegada en 25 anys l’Ajuntament tindrà aprovat el seu pressupost l’1 de gener”. A més, l’alcalde ha afegit que “aquest Ajuntament no negociarà amb ocupes professionals i conflictius”, el que sí farem, ha afegit “és ajudar a les persones vulnerables socialment i que necessiten accés a un habitatge digne” i ha manifestat que es negocia la cessió de pisos per a lloguers socials provinents de grans tenidors i ha afegit que “abans que acabi aquest mandat, l’Ajuntament promourà la construcció de pisos socials”. 

Sense deixar l’àmbit de la seguretat ciutadana, l’alcalde ha assenyalat que “en només 100 dies, aquest Govern ha convocat 46 noves places d’agents de la Guàrdia Urbana, que ja és la meitat del nostre compromís d’augmentar en un centenar d’efectius la policia local, i hem destinat 1,5 milions d’euros a la reforma de la Comissaria de la Guàrdia Urbana al Turó d’en Caritg, amb un estat greu de deteriorament per falta de manteniment des de la seva posada en marxa en la dècada dels vuitanta”. L’alcalde ha valorat positivament “el salt qualitatiu en les intervencions de la Guàrdia Urbana» amb exemples com el desmantellament de mercats il·legals o la campanya contra l’incivisme a les platges, però ha afegit que “la situació amb poc més de 200 agents a la plantilla és precària i per això el nostre compromís d’augmentar els efectius fins a més de 300 per poder implementar el nostre model de policia al carrer i d’unitats com l’Omega i combatre la delinqüència i l’incivisme”.  

Balanç dels 100 dies 

Pel que fa al balanç global dels primers 100 dies de Govern municipal encapçalat per Xavier Garcia Albiol, l’alcalde s’ha mostrat confiat que “durant aquest mandat donarem la volta a l’actual situació de Badalona”. En aquest sentit, s’ha dirigit als ciutadans assenyalant que “no els demano paciència, ja n’han tingut prou durant els darrers anys, els hi demano confiança perquè gràcies a l’estabilitat d’aquest Govern, amb 18 regidors i regidores, podem fer front als grans reptes que hi ha plantejats”. 

Perquè funcioni la ciutat, ha remarcat l’alcalde durant el seu balanç, “cal que un dels seus principals motors, que és la maquinària de l’Ajuntament funcioni, però ens l’hem trobat pitjor d’allò que ens esperaven, pràcticament en fallida, és un vaixell que fa aigües per totes bandes”. Tanmateix, l’alcalde ha afegit que “soc conscient que ens han votat milers de badalonins i badalonines d’altres formacions polítiques, no per lamentar-nos de l’actual situació, sinó per trobar solucions”. Així, ha posat en relleu que aquesta mateixa setmana s’incorporaran 60 persones de diferents perfils tècnics a l’Ajuntament procedents de la borsa de treball, 4 places de directius i es posa en marxa un Pla d’ocupació per a 86 veïns i veïns en situació d’atur. 

En l’àmbit de la neteja, l’alcalde ha destacat que s’han destinat de manera urgent 1,5 milions per a la seva millora i s’han accelerat els tràmits per disposar d’un nou contracte de neteja, en pròrroga des de fa 2 anys, que pugui estar a l’altura de les necessitats de la ciutat de Badalona. D’altra banda, també ha remarcat que s’han adquirit 500 nous contenidors d’escombraries “cosa que en qualsevol altre ajuntament no hauria de ser notícia”. 

En la relació amb altres actuacions dutes a terme, Xavier Garcia Albiol, ha destacat la inversió de més d’1,5 milions d’euros en obres de millora de 5 poliesportius municipals, tornar a fer funcionar de nou les dutxes de la piscina municipal Mireia Belmonte després de 15 mesos de no funcionar, o també el pròxim desbloqueig de les obres del carrer d’Eduard Maristany paralitzades des de fa mesos. D’altra banda, ha destacat que en tres mesos l’Ajuntament de Badalona ha reduït un 51% el seu deute després d’amortitzar 17 milions d’euros. “Era una situació insòlita que tenint els diners al banc, l’Ajuntament hagués de pagar milers d’euros d’interessos per pagar deutes”, ha afegit l’alcalde. 

Xavier Garcia Albiol ha agraït als regidors i regidores el seu compromís i esforç, assegurant que “estic satisfet per la molta feina que hem fet, però hem de ser conscients que està tot per fer, no ens agrada l’estat actual de la ciutat, però ho canviarem amb la gestió del dia a dia i amb visió de futur”. Finalment, l’alcalde ha afegit que: “tenir majoria absoluta no vol dir que tinguem la veritat absoluta, aquest Govern està disposat, com ja ho fem, a parlar amb els grups municipals de l’oposició, però també us asseguro que Badalona no es pot permetre perdre el temps en debats estèrils, en marejar la perdiu, som conscients que anem endarrerits i farem amb diligència totes les passes que siguin necessàries per situar Badalona el lloc que mereix”.  

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles