21.9 C
Badalona
miércoles, junio 19, 2024
spot_img

L’alcalde de Badalona participa en el III Encuentro de Líderes Urbanos que se celebra a Màlaga en el marc de l’edició 2023 de Greencities y S-Moving 

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, participa aquesta setmana en el III Encuentro de Líderes Urbanos que se celebra a Màlaga en el marc de l’edició 2023 de Greencities y S-Moving. La trobada de líders urbans compta amb la participació de més d’una trentena d’alcaldes i tinents d’alcaldes de municipis de l’Estat amb l’objectiu d’analitzar la cohesió dels ecosistemes d’innovació a través de la multigovernança. Els representants dels municipis participants compartiran les seves iniciatives i projectes en l’àmbit de la gestió urbana i la mobilitat sostenible, intel·ligent i connectada. 

En el cas de Badalona, la intervenció de l’alcalde d’aquesta ciutat, el dimecres 20 de setembre, tractarà sobre la participació d’aquest ajuntament en el projecte LIFE BAETULO, cofinançat per la Unió Europea, amb l’objectiu d’implementar una eina innovadora que contribueixi a adaptar la ciutat als perills derivats del canvi climàtic. Es tracta d’un sistema d’alerta integral que engloba avisos i protocols d’emergència automatitzats pels riscos climàtics que poden afectar aquest municipi: inundacions pluvials, descàrregues del sistema de sanejament, ventades, temporals marítims, onades de calor, onades de fred, nevades-gelades, incendis forestals i episodis de contaminació atmosfèrica. 

Funcionalitats de la plataforma LIFE BAETULO 

La plataforma LIFE BAETULO permet als gestors locals del risc emprendre accions preventives o reactives per minimitzar els impactes i danys derivats d’episodis de clima extrem. Prediu de forma anticipada els episodis meteorològics rellevants que poden causar impactes al municipi i als seus habitants; informa en temps real de l’evolució d’aquests episodis mitjançant sensors; fa una estimació dels impactes i identifica els elements vulnerables i els punts crítics. El sistema automatitza els protocols d’emergència de forma que s’emeten els avisos de prealerta, alerta i emergència que corresponguin i s’activen els protocols necessaris abans, durant i després de l’episodi perquè els gestors locals del risc portin a terme les accions preventives i reactives en funció del risc climàtic i del nivell d’alerta. 

App Alerta BAETULO 

A més de la plataforma del sistema d’alerta, també s’ha desenvolupat la nova App Alerta climàtica BAETULO per tal que la ciutadania pugui estar informada dels possibles perills climàtics en temps real i protegir-se. L’objectiu és fomentar la percepció del risc climàtic local i les accions d’autoprotecció per minimitzar els efectes sobre la salut de les persones i els danys materials sobre les seves propietats. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles