La Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB) organitza el pròxim 20 d’octubre el fòrum de debat “Les 3C de l’acompanyament: Caminem, Compartim i Construïm AMB les famílies”.  Es tracta d’una trobada que busca promoure i animar l’intercanvi entre les famílies i els professionals amb l’objectiu de conèixer de primera mà com aquestes valoren els suports i les respostes que ja reben durant la criança, com es podrien millorar aquests i quines noves respostes caldria crear prioritàriament. El fòrum es farà a l’Espai Betúlia entre les 9.30 i les 13.30 hores. 

Per dinamitzar el debat i fer el més enriquidor possible l’intercanvi la dinàmica de tot el Fòrum serà activa i molt participativa, emprant diversos recursos creatius per a la dinamització de les diferents activitats previstes. Podeu accedir en aquest enllaç al programa del Fòrum de debat.  

S’espera comptar amb una àmplia participació de famílies que siguin representatives de les múltiples tipologies de situacions familiars existents a la ciutat. Per assolir aquest repte, s’inicia una campanya de difusió del Fòrum de debat mitjançant les xarxes socials i a partir de càpsules de vídeo que trameten preguntes inspiradores i missatges motivadors. Les famílies que vulguin participar han de omplir i enviar el formulari en línia d’inscripció, des del 6 de setembre al 13 d’octubre. Està previst que les famílies participants puguin comptar, si ho necessiten, amb un servei de cangur que s’ha de sol·licitar quan es formalitzi la inscripció. 

El fòrum de debat “Les 3C de l’acompanyament: Caminem, Compartim i Construïm AMB les famílies” és una activitat que s’emmarca en el projecte “Model d’acompanyament a les famílies”, una iniciativa que la TIAB desenvolupa des de l’any 2021 que s’orienta a la creació d’una visió compartida per part del conjunt de serveis i entitats de la xarxa d’atenció a la infància i l’adolescència sobre el que seria un suport de qualitat, més relacional, comunitari i preventiu, ofert a les famílies, en tota la seva diversitat, durant el procés de la criança. Es pretén amb aquest canvi de paradigma compartit, incrementar i millorar el suport que es presta a les famílies en la seva funció de cura, educativa i socialitzadora, convertint el temps de criança en una experiència positiva i enriquidora, que alhora reverteixi de forma directa en el benestar i desenvolupament integral dels infants i adolescents. 

L’equip de professionals participants en aquest projecte, que pertanyen a diferents serveis i entitats de la ciutat, ha realitzat al llarg d’aquests dos darrers anys un cicle de debats per revisar les seves pràctiques d’atenció a les famílies, ha fet una consulta a les famílies per conèixer de primera mà les seves necessitats de suport durant la criança dels fills i filles, i ha analitzat un conjunt de projectes de la ciutat centrats en el suport a les famílies. Tot el que s’ha generat al voltant d’aquestes tres línies de treball i reflexió del projecte ara es vol compartir, contrastar i aprofundir amb les famílies. 

TIAB 

La TIAB és una estructura de treball transversal i en xarxa, creada l’any 2016 i orientada a potenciar l’acció cooperativa entre el conjunt d’actors que treballen a la ciutat, des de diferents àmbits (social, educatiu, socioeducatiu, cultural, de salut, esports, urbanisme, etc.), amb infants i adolescents de 0 a 18 anys. Actualment, la TIAB compta amb un centenar de serveis, entitats i col·lectius diversos que formen part d’aquesta. A més del projecte «Model d’acompanyament a les famílies», la TIAB també està desenvolupant en l’actualitat els projectes «Baròmetre dels drets dels infants i adolescents a Badalona» i «Atenció a les infàncies i adolescències en situació de desprotecció i maltractament». Podeu accedir a més informació sobre la TIAB a www.tiab-badalona.cat

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí