21.9 C
Badalona
miércoles, junio 19, 2024
spot_img

BSA s’adhereix al Dia Mundial de la Seguretat del Pacient 

BSA s’adhereix al Dia Mundial de la Seguretat dels Pacients, que aquest 17 de setembre de 2023 commemora la fita amb el lema “Incloguem els pacients en la seva seguretat”. Es tracta d’un reconeixement al paper crucial dels pacients, les seves famílies i els cuidadors en la seguretat de l’assistència sanitària.  

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) com cada any busca sensibilitzar a tots sobre la importància de les accions per reduir els riscos durant l’assistència sanitària i aquest any en concret, sobre la importància de donar veu als pacients, ja que aquesta implicació beneficia la seguretat, satisfacció del pacient i té efectes en la salut.  

És la línia que impulsa BSA, organització que treballa per incloure els pacients en la seva pròpia assistència, posant la persona en el centre de l’atenció i vetllant per les necessitats de les persones que atén. BSA té un ferm compromís amb la millora continua i en  treballar “per i amb” els pacients i les seves famílies, facilitant espais d’escolta activa i participació.  

En són exemples, els consells de salut de cada Àrea Bàsica d’Atenció Primària de BSA, dispositius participatius dels quals en formen part associacions de veïns, associacions de malalts, farmàcies, AMPA, casals de gent gran, casals de joves, tècnics municipals de salut, representants de l’Administració Local, i professionals dels diferents centres. Així mateix,  integrem la veu de pacients i familiars en totes les línies assistencials escoltant les seves opinions, participant en tallers, grups de treball i enquestes, entre altres. La seva veu i experiència és clau per oferir uns serveis segurs i una atenció de qualitat, sense perdre la proximitat i l’atenció humanitzada. 

Els propis diagnòstics de salut comunitaris a l’Atenció Primària de BSA són altres exemples on la participació dels usuaris és cabdal i el punt de partida per oferir el millor dels serveis i l’oferta comunitària dels diferents centres d’atenció primària de l’organització. 

D’altra banda, la primera de les prioritats del pla desenvolupat des de 2022 és l’Experiència de Pacient que engloba la humanització, el control del dolor, l’accessibilitat i també la participació i presa de decisions. Un exemple clar és el darrer projecte participatiu realitzat al Centre Sociosanitari El Carme – centre on es realitza atenció sanitària i social especialitzada en rehabilitació i recuperació integral de les persones- amb l’objectiu d’analitzar els serveis i detectar punts forts per impulsar la millora contínua. Aquesta iniciativa s’està portant a terme escoltant proactivament la veu de pacients, familiars i professionals tot treballant conjuntament amb entrevistes, tallers i focus grups. Aquesta manera d’enfocar les millores ens obre la mirada, ens permet apropar-nos a les necessitats de les persones que atenem i reforçar el compromís de BSA amb els seus valors i amb la ciutadania. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles