13.5 C
Badalona
domingo, febrero 25, 2024
spot_img

A prova la realitat virtual com a alternativa a la sedació farmacològica en procediments quirúrgics

Professionals de l’Hospital Municipal de Badalona de Badalona Serveis Assistencials (BSA) han utilitzat la realitat virtual com a nou mètode de relaxació en una intervenció quirúrgica, arribant a substituir la sedació mitjançant fàrmacs. En concret, la pacient que es va sotmetre a una herniorrafia amb anestèsia epidural va utilitzar unes ulleres de realitat virtual amb vídeos de 360 graus i una sessió de meditació guiada personalitzada d’acord amb les seves preferències.

La pacient -cirurgiana de BSA- i els professionals impulsors -una antestesiòloga i un metge de família del Servei d’Innovació- valoren positivament el resultat obtingut ja que el procediment quirúrgic va ser fluït i eficient, i la pacient es va sentir confortable i relaxada. L’equip considera que aquesta experiència demostra el potencial de la realitat virtual com a mètode alternatiu i segur a la sedació farmacològica i obre la porta a noves aplicacions d’aquesta tecnologia en el futur.

La realitat virtual a BSA
 

Aquesta prova pilot se suma a altres iniciatives que duu a terme l’organització sanitària pública. Des del Servei de Salut Mental i Addiccions s’empra per ajudar els pacients en el tractament de trastorns com les fòbies. També el Projecte de Benestar de Realitat Virtual Immersiva adreçat als seus professionals és un exemple. En aquest cas, es tracta d’un curs de mindfulness i gestió emocional per ensenyar tècniques destinades a disminuir l’estrès i augmentar el benestar dels treballadors. La realitat virtual també és molt útil com a eina de formació. Per aquest motiu, dins el Pla de Formació de BSA, s’utilitza per a la formació de professionals de medicina i infermeria d’Urgències, Atenció Primària i residents per prendre decisions clíniques en entorns d’urgència.

Destaca també l’ús de la realitat virtual per formar els professionals de medicina i infermeria d’Urgències i Atenció Primària i els residents per prendre decisions clíniques en entorns d’urgència. I en el futur es preveu dur a terme una formació per al personal de l’organització sobre situacions de violència de gènere. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles