26 C
Badalona
domingo, julio 14, 2024
spot_img

Badalona recorda la figura de Màrius Díaz, qui fou alcalde de la ciutat entre el 1979 i 1983

El Ple de l’Ajuntament de Badalona, reunit aquest dimarts 27 de juny, a la Casa de la Vila en sessió extraordinària i urgent va aprovar per assentiment la Declaració institucional en record al senyor Màrius Díaz Bielsa, alcalde de Badalona -1979-1983- que va morir el passat 27 de maig.

La celebració d’aquesta sessió va coincidir aquest dimarts amb el mateix dia en què va tenir lloc un acte de reconeixement al Museu de Badalona de qui fou el primer alcalde de Badalona després del restabliment de la democràcia.

Declaració institucional en record al senyor Màrius Díaz Bielsa, alcalde de Badalona -1979-1983

Badalona, als anys setanta, era una ciutat desestructurada i amb greus dèficits tant en l’àmbit social com en l’econòmic, l’urbanístic, el cultural i el mediambiental.

La situació de l’Ajuntament, endeutat, mal gestionat i corromput, i una ciutat mancada dels serveis més bàsics per a la ciutadania, van fer que els conflictes i les reivindicacions a la majoria dels barris fossin constants, i la pressió de les organitzacions polítiques va forçar el govern municipal franquista, presidit pel batlle Alfonso Ramos, a acceptar crear una comissió fiscalitzadora per evitar qualsevol mena d’acord que pogués afectar el futur de la ciutat.

Va ser així com els partits i els moviments socials, ja abans de les eleccions, entraven a l’Ajuntament i es feia una reorganització del cartipàs i de les comissions informatives municipals. També es van nomenar cinc directors tècnics o de serveis, proposats pels partits, amb la finalitat de saber quina era la situació real dels departaments municipals.

Si bé el 15 de juny de 1977 es celebraren les primeres eleccions generals, fins al 3 d’abril de 1979 no es van fer les eleccions municipals i a Badalona, com a tot arreu, s’iniciava una nova era. El PSUC va guanyar les eleccions i Màrius Díaz, un aragonès, fill adoptiu de Badalona, amant de les muntanyes pirinenques, de la Rambla i del mar de Badalona, amb els vots de 25 regidors i regidores, va ser nomenat alcalde de Badalona.

Es va redactar i aprovar un programa d’actuació, i el nou govern, integrat per les tres forces majoritàries, va iniciar una etapa de transformació i millora de la ciutat.

El lideratge i l’entusiasme d’en Màrius, de tots i totes, va aconseguir establir les bases d’una ciutat més amable, acollidora i solidària.

La millora dels carrers, l’enllumenat, la recuperació de la platja, les escoles, la sanitat i tot el que es va aconseguir gràcies a la feina de tot l’equip i la participació ciutadana quedarà com un exemple d’acció unitària, entusiasme, dedicació i estimació per Badalona.

El 27 de maig, a l’hospital de Barbastre, la ciutat on va néixer, va morir en Màrius, però el seu llegat, el seu exemple i el compromís per una societat millor, sempre serà viu entre nosaltres.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles