26 C
Badalona
domingo, julio 14, 2024
spot_img

El documental ‘Epica, el llegat de La Fura dels Baus’ guanya el premi al Millor Contingut Audiovisual dels Premis de la Comunicació Local

El documental ‘Èpica, el llegat de La Fura dels Baus’, produït per La Fura dels Baus i Badalona Comunicació, ha guanyat el premi a Millor Contingut Audiovisual dels Premis de la Comunicació Local. Aquests premis els atorga La Xarxa Audiovisual Local i la Diputació de Barcelona i s’han lliurat aquest dimecres al Mercat Audiovisual de Catalunya, que s’ha fet a Granollers.

La pel·lícula ‘Èpica, el llegat de La Fura dels Baus’ s’ha estrenat recentment a les televisions locals després de projectar-se a festivals internacionals, com el Film Maudit de Los Àngeles o el Cine Incontrastable del Perú.

Fins a 60 candidatures s’havien presentat a aquests Premis de la Comunicació Local, on també hi trobàvem com a finalistes el projecte ‘Dones que han fet història a Barcelona’, de betevé, o el pòdcast de Tarragona Ràdio dedicat als 700 anys de les festes de Santa Tecla.

El documental ‘Èpica, el llegat de La Fura dels Baus’, dirigit pel periodista David González i el realitzador Joan Clusella, professionals de Badalona Comunicació, es pot veure al canal de YouTube de Badalona Comunicació.

Una reflexió sobre els nous reptes sociotecnològics

‘Èpica. El llegat de La Fura dels Baus’ és un documental que endinsa l’espectador en el procés de creació del workshop ‘Informació vs Memòria‘, a través del qual analitza la tasca de la Fundació Èpica de La Fura dels Baus i el paper de l’art i la ciència davant els nous reptes de l’era de la informació.

Científics, artistes, investigadors, xefs, filòsofs i els veïns del barri del Manresà de Badalona, on es trobava en el moment del rodatge la seu de la Fundació Èpica, participen en aquest workshop que crea un espectacle multidisciplinari, i posa a prova noves hipòtesis i tecnologies.

Durant els 60 minuts del documental, l’espectador experimenta, pràcticament en primera persona, com és el procés creatiu de La Fura dels Baus i coneix el treball que es fa a diferents centres de recerca. La privacitat, les fake news, la tecnologia col·laborativa, la transferència de coneixements, les idees preconcebudes sobre el gènere o el funcionament del cervell són alguns dels temes que apareixen a la pel·lícula.

Temes d’actualitat que plantegen qüestions ètiques urgents davant els canvis socials i culturals que vindran de la mà dels avenços científics i tecnològics. I l’art, aquí, es presenta com un conductor potencial d’aquest coneixement gràcies a un llenguatge directe i impactant.


Aquí es pot veure el documental:

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles