21.8 C
Badalona
miércoles, mayo 29, 2024
spot_img

El documental ‘Epica, el llegat de La Fura dels Baus’, finalista dels Premis de la Comunicació Local

El documental ‘Èpica, el llegat de La Fura dels Baus’, produït per La Fura dels Baus i Badalona Comunicació, ha estat escollit finalista dels Premis de la Comunicació Local. La pel·lícula, estrenada ara a les televisions locals després de projectar-se a festivals internacionals, com el Film Maudit de Los Àngeles o el Cine Incontrastable del Perú, opta al guardó al millor contingut de vídeo.

Fins a 60 candidatures s’han presentat a aquests Premis de la Comunicació Local, on també trobem com a finalistes el projecte ‘Dones que han fet història a Barcelona’, de betevé, o el pòdcast de Tarragona Ràdio dedicat als 700 anys de les festes de Santa Tecla. Els premis, organitzats per la Xarxa Audiovisual Local amb el suport de la Diputació de Barcelona, es lliuraran el 14 de juny.

El documental ‘Èpica, el llegat de La Fura dels Baus’, dirigit pel periodista David González i el realitzador Joan Clusella, professionals de Badalona Comunicació, es pot veure al canal de YouTube de Badalona Comunicació.

Una reflexió sobre els nous reptes sociotecnològics

‘Èpica. El llegat de La Fura dels Baus’ és un documental que endinsa l’espectador en el procés de creació del workshop ‘Informació vs Memòria‘, a través del qual analitza la tasca de la Fundació Èpica de La Fura dels Baus i el paper de l’art i la ciència davant els nous reptes de l’era de la informació.

Científics, artistes, investigadors, xefs, filòsofs i els veïns del barri del Manresà de Badalona, on es trobava en el moment del rodatge la seu de la Fundació Èpica, participen en aquest workshop que no només serveix per crear un espectacle multidisciplinari, sinó també per posar a prova noves hipòtesis i tecnologies.

Durant els 60 minuts del documental, l’espectador experimenta, pràcticament en primera persona, com és el procés creatiu de La Fura dels Baus i coneix el treball que es fa a diferents centres de recerca. La privacitat, les fake news, la tecnologia col·laborativa, la transferència de coneixements, les idees preconcebudes sobre el gènere o el funcionament del cervell són alguns dels temes que apareixen a la performance i sobre els quals professionals de diferents camps reflexionen en aquesta pel·lícula.

Temes d’actualitat que plantegen qüestions ètiques urgents davant els canvis socials i culturals que vindran de la mà dels avenços científics i tecnològics. I l’art, aquí, es presenta com un conductor potencial d’aquest coneixement gràcies a un llenguatge directe i impactant, però, sobretot, al seu potencial per convertir l’espectador en participant.


Aquí es pot veure el documental:

Fitxa tècnica

Títol: ‘Èpica. El llegat de La Fura dels Baus’

Produït per: La Fura dels Baus i Badalona Comunicació

Direcció: David González i Joan Clusella

Productors executius: Pep Gatell i Josep Viñeta Balsells

Durada: 60 minuts

Any de producció: 2020

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles