25.4 C
Badalona
miércoles, julio 17, 2024
spot_img

Nou cap de setmana amb actes de les Festes de Maig de Badalona 

La Badabatubèsties, la cercavila de bèsties i grups de percussions de les escoles de Badalona; la Diada Castellera del 25è aniversari dels Castellers de Badalona; la tradicional Cursa del Dimoni! i una nova edició de Maig en Dansa són algunes de les activitats més destacades aquest cap de setmana dins de la programació de les Festes de Maig de Badalona 2023.  

El Festival itinerant de gastronomia i música en directe Happy Food Truck, que s’havia de celebrar aquest cap de setmana a la plaça de Pompeu Fabra, ha quedat ajornat fins als pròxims 26, 27 i 28 de maig. També s’ajorna fins al pròxim cap de setmana les activitats previstes del Màgic Maig al Centre Comercial Màgic.  

BADABATUBÈSTIES 

Dissabte 20 de maig a les 11.30 hores a la plaça de la Vila 

Cercavila de bèsties i grups de percussió de les escoles de Badalona. L’acte finalitzarà amb una gran batucada al passeig de la Rambla. 

Recorregut: carrers de Francesc Layret, del Carme, de la Caritat, de la Mercè, de Sant Pere, de Sant Pau i el passeig de la Rambla. 

Hi participen els dracs de les escoles: Artur Martorell, Betúlia, Gitanjali, Jungfrau, Lola Anglada, Minguella, Progrés i Salvador Espriu. 

DIADA CASTELLERA DEL 25È ANIVERSARI DELS CASTELLERS DE BADALONA 

Dissabte 20 de maig a les 18 hores a la plaça de la Vila. 

Enguany els Castellers de Badalona, la colla micaco, celebra vint-i-cinc anys 

d’ençà del seu bateig oficial al món casteller. Per celebrar-ho, organitzen una diada especial amb la presència de dues de les colles més importants, els Minyons de Terrassa I la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona. 

Com a final de festa de la Diada Castellera tindrà lloc el Concert a la platja dels Pescadors. KM.0 oferirà música de collita pròpia, destacant pinzellades d’electrònica barrejades amb instruments orgànics en cadascun dels seus temes. 

CURSA POPULAR CIUTAT DE BADALONA. LA CURSA DEL DIMONI! 

Diumenge 21 de maig al passeig de la Rambla. 

Sortida a les 10 hores de les curses de 10 i 5 KM. A les 11.30 hores la cursa infantil i inclusiva. 

MAIG EN DANSA 

Diumenge 21 de maig a les 19 hores a la plaça de la Plana. 

L’Esbart Sant Jordi aporta a les Festes de Maig una nova proposta amb la dansa tradicional catalana com a eix central. Ens oferirà un espectacle inspirat en l’obra Barres i onades, del pedagog i escriptor badaloní Joan Soler i Amigó. 

PROGRAMACIÓ TEATRES MUNICIPALS 

Divendres 19 de maig. Concert de música Gòspel Sentits. A les 20 hores al Teatre Zorrilla. 

Dissabte 20 de maig. Orquestra de Cambra del Conservatori de Badalona. Concert de música instrumental italiana. 20 hores al Teatre Zorrilla. 

Diumenge 21 de maig. Soul & Funk pels més menuts. A les 17 i a les 18.30 hores al Teatre Margarida Xirgu. Concert pensat per als més menuts de casa (de 0 a 5 anys) al costat de les seves famílies. Repertori de peces musicals que portaran a descobrir el batec del cor de la música negra a partir d’aquelles cançons que surten de l’ànima (el soul) i de l’electricitat i el ritme de la música funky. 

MOSTRA FILATÈLICA DEDICADA ALS DIMONIS FETS ENTRE 1949/2023 

Del 18 al 21 de maig, a la Sala d’Exposicions El Refugi. A càrrec del Grup Filatèlic de Badalona. 

FORJADORS DE LA FESTA. EL PATRIMONI FESTIU DE BADALONA 

Sala Josep Uclés. Centre Cultural El Carme. Fins al 27 de maig. 

La mostra Forjadors de la Festa està centrada en el ritual al voltant de les Festes de Maig que honoren Sant Anastasi, copatró de Badalona. Té una línia conceptual i pedagògica i situa com a eix cabdal la figura de Sant Anastasi i, en contraposició, el Dimoni. Repassa l’origen de la devoció al Sant a Badalona i dels inicis de la Cremada del Dimoni, així com la seqüència d’actes i entremesos que l’acompanyen la Nit de Sant Anastasi. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles