Aquest dimarts 16 de maig, el Centre de Cultura Can Canyadó acull la XIX Jornada d’Alumnes de Badalona sota el títol “Encreuaments: Cultura, Imatge i Gènere’’. L’activitat, que es durà a terme entre les 9 i les 14.30 hores, comptarà amb la participació dels centres educatius de secundària i els instituts escola de la ciutat i inclourà, entre altres propostes, una xerrada dinàmica a través del rap i una gimcana.  

Com en anys anteriors, la finalitat de la jornada és crear un punt de trobada i de formació per als i les joves dels diferents centres de Badalona amb la intenció d’abordar temàtiques actuals i vivencials per tal d’apropar-se a la realitat de totes les persones que hi participen. L’alumnat destinatari són principalment joves de segon cicle de secundària i primer de batxillerat, majoritàriament delegats/des i sotsdelegats/des, que hi assisteixen com a representants de l’aula i portaveus de la resta de les seves classes. 

Enguany, l’objectiu és obrir una reflexió sobre la interseccionalitat, concepte que sosté que les experiències de desigualtat, discriminació, o de privilegi que poden experimentar els i les joves, es configuren a partir de la interrelació entre diferents aspectes socials, com el gènere, l’ètnia, la classe social, l’orientació sexual o l’edat. Tenint en compte la complexitat d’aquest concepte, la jornada es focalitzarà concretament en els eixos de cultura, imatge i gènere.  

Aquesta jornada és una oportunitat perquè els i les joves puguin gaudir d’un espai d’intercanvi i trobar punts en comú entre les diferents realitats de cada alumne/a i cada barri. Així, es vol reflexionar sobre com interactuen els eixos esmentats en el seu dia a dia i de les possibles desigualtats que poden estar presents als instituts de Badalona. 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí