21.1 C
Badalona
miércoles, junio 19, 2024
spot_img

La Cremada del Dimoni “Sense fum” tindrà lloc aquest dimecres a la nit, vigília de Sant Anastasi, a la platja dels Pescadors 

El Dimoni ‘Sense fum!’, figura inspirada en la contaminació dels fums dels vehicles, dissenyada per Àgata Gil i construïda per Ramon de los Heros., cremarà demà a la nit, 10 de maig, vigília de Sant Anastasi a la platja dels Pescadors com a acte central de la Nit de Sant Anastasi. Un cop apagades les flames, la música prendrà el relleu festiu amb el Ball del Micaco, a la plaça de la Plana, i els Concerts de Festes, al passeig Marítim, amb Edu Esteve, Juan Magan i Doctor Prats com a artistes convidats.

Més informació sobre la programació de les Festes de Maig:

https://agendacultural.badalona.cat/

Qualsevol modificació de la programació per causes, per exemple meteorològiques, s’informarà per les xarxes socials de les Festes de Maig

Twitter: @festesdemaig

Tik Tok @festesdemaig

Facebook festesdemaigbdn

Instagram: festesdemaig

Nit de Sant Anastasi i Cremada del Dimoni

El vespre del dimecres 10 de maig, vigília de Sant Anastasi, se celebrarà la Nit de Sant Anastasi, formada per un conjunt d’actes consecutius que precedeixen la Cremada del Dimoni.

– 17 hores. Repic de campanes des de l’església de Santa Maria. Anuncia que l’endemà és la festivitat de Sant Anastasi

– 19 hores, a la plaça de la Vila, s’inicia el Ball a plaça, el Seguici de la Ciutat, l’Acte Sacramental i el Ball de l’Àliga.

– 22 hores, al passeig de la Rambla, començarà el piromusical i la Cremada del Dimoni, l’acte més representatiu i tradicional de les Festes de Maig. El dimoni porta plantat a la platja dels Pescadors des del dilluns 1 de maig, on els escolars han anat deixant els seus dimoniets al costat de la figura del Dimoni.

L’espai reservat per a persones amb diversitat funcional està situat al passeig Marítim, al costat de la caseta dels Pescadors. Cal accedir-hi pel pas subterrani de l’avinguda d’en Martí Pujol.

Televisió de Badalona ofereix un programa especial en directe des del passeig de la Rambla des de les 19.00 fins a les 22.30 hores.

Ball de Festa Major per a gent gran

La plaça de la Plana serà l’escenari aquest dimecres 10 de maig a partir de les 18 hores de l’actuació de l’Orquestra Montgrins. És una de les orquestres més antigues i prestigioses de Catalunya. El seu repertori de temes musicals és ampli i divers.

Ball del Micaco

La plaça de la Plana serà, a partir de les 23.15, l’escenari del tradicional Ball del Micaco on sonaran els gèneres musicals que no passen mai de moda.

Concerts de Festes

Els Concerts de Festes a l’escenari del passeig Marítim començaran a partir de les 23.00 hores.

Obrirà cartell l’Edu Esteve, artista badaloní que va decidir enfocar tota la seva energia al món de la música, després del seu pas pel programa Eufòria, de TV3. Fent evident el seu èxit, en molt poc temps l’artista s’ha convertit en un dels referents emergents amb més projecció de futur dins el panorama musical català. Amb La primavera com a carta de presentació del seu nou treball discogràfic que ha vist la llum aquest 2023, l’Edu presenta la seva gira a Badalona amb un show acompanyat de ballarins i ballarines.

00.30 hores. Juan Magán. Artista badaloní d’èxit internacional, ha estat nominat sis vegades al Latin Grammy, i sis més als Latin Music Awards de Billboard, entre d’altres. El nostre artista més mediàtic actuarà al passeig Marítim, un marc incomparable en una nit ben especial. El menú que ens proposa Juan Magán és ben sabut: tones i tones de música amb segell electrolatino

02 hores. Doctor Prats. Amb només quatre anys de trajectòria aquest grup de Terrassa ja tenen tres àlbums al mercat. Capaços de barrejar estils tan diversos com el pop, la cumbia, el reggae, l’ska, el rock, l’electroswing o el dubstep amb essències de les tribus sioux, portant el mestissatge musical al nivell més elevat.

Festivitat de Sant Anastasi

Els actes festius del dia de Sant Anastasi del dijous 11 de maig començaran ben d’hora.

Matinades. A partir de les 8 del matí els grallers i els diables recorreran els carrers dels barris del Centre i de Dalt de la Vila per anunciar sorollosament l’inici de la festivitat de Sant Anasatasi.

Repic de Festa

El repic de les campanes de l’església de Santa Maria, a càrrec dels Campaners de Badalona, anunciaran a partir de les 10 hores la festivitat de Sant Anastasi.

Anada a ofici

La corporació municipal recorrerà els carrers des de la plaça de la Vila fins a la plaça de Barberà acompanyada de balls populars. A la plaça de Barberà hi haurà una ballada dels diferents entremesos al replà l’església. Hi participen: Ball de Diables de Badalona, Dragolins Xarop, Pomada i Xeringueta, gegantons Tasi i Mariona, Ball de Cercolets, Ball de Punts, Castellers de Badalona, Bandera de Sant Anastasi, macers, corporació municipal i ministers de Sant Anastasi

Repic de Campanes. Toc de Missa

A les 10.45 hores el repic de campanes a càrrec dels Campaners de Badalona anunciarà l’ofici de Sant Anastasi.

Ofici Solemne

L’església de Santa Maria acollirà a les 11 hores l’Ofici Solemne que inclou la Missa de Sant Josep interpretada amb orgue amb la col·laboració de la Coral La Badalonense, l’ofrena del Ball de l’Àliga i un ball de gegants.

Tornada d’Ofici

La corporació municipal tornarà, acompanyada dels balls populars, fins a la plaça de la Vila, on hi haurà una ballada dels diferents entremesos.

Ball del Baró de Maldà.

A les 18.15 hores, representació del ball del Baró de Maldà, al replà de les escales de l’església de Santa Maria.

Baixada del Sant i Passada de Sant Anastasi

A les 19 hores s’inicia des de l’església de Santa Maria el ritual de sortida del tabernacle de Sant Anastasi. A la plaça de Barberà es farà el primer Ball de la Bandera. Recorregut amb la imatge del sant sobre el tabernacle, acompanyada pels balls que recorreran els carrers de Baix a Mar.

Cant dels Goigs i Toca Tancar

Els actes de la festivitat de Sant Anastasi acabaran solemnement a les 21 hores a l’església de Santa Maria amb el Cant dels Goigs en honor a la figura de Sant Anastasi. Posteriorment, tots els balls que han participat en la Passada de Sant Anastasi tornaran cap a la plaça de la vila ballant iu mostrant el seu costat més esbojarrat.

Altres actes festius de la diada de Sant Anastasi

Dinar Popular: A les 14.30 hores a la plaça de la Plana

Reggaee per Xics (actuació infantil). A partir de les 17 hores a la plaça de la Plana.

Ballada de Sardanes: A partir de les 18.30 hores a la plaça de la Vila amb la Cobla Marinada i l’organització de Badalona Sardanista.

Concerts de Festes divendres 12 de maig

El divendres 12 de maig l’escenari del passeig Marítim torna a acollir un nou cartell dels Concerts de Festes de Maig.

21 hores. Willio. El nou projecte del guanyador de l’enèsim Concurs de Música de Badalona agafa força i pren l’escenari amb una proposta de pop-fusió plena de vida amb un repertori enèrgic i vibrant.

22.15 hores. Chambao. Torna l’artista malaguenya que va redefinir el so de la música andalusa. A Badalona farà un repàs dels èxits més importants de la seva carrera artística, uns èxits musicals que van influir en tota una llarga generació d’artistes i que van convertir a Chambao en una banda única.

24 hores. Els Catarres. L’actual auge del panorama musical dels Països Catalans no es podria entendre sense Els Catarres. La banda és responsable del ressorgiment de la música festiva del pop nacional i ha aconseguit fites històriques que han marcat un abans i un després en la música en català. Després de dos anys sense pujar a l’escenari, la banda torna a brillar amb tota la força.

02 hores. Festa RAC 105. DJ Enric Font. Enric Font és el presentador del programa ‘Ja Tardes!’, l’afterwork radiofònic de RAC105. A més, és un reconegut DJ i productor musical amb més de 15 anys que ha punxat a les festes més multitudinàries i divertides de Catalunya.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles