17.5 C
Badalona
miércoles, mayo 29, 2024
spot_img

Badalona comptarà amb un nou contracte de coeducació per a les escoles de primària 

La segona tinenta d’Alcaldia i i regidora de l’Àmbit d’Educació, Feminismes i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030, Aïda Llauradó, Aïda Llauradó, ha avançat que es posarà en marxa el nou Contracte de Coeducació a les escoles de primària de Badalona que preveu, com a una eina educativa més, la introducció de l’educació sexual en totes les etapes del sistema públic educatiu.  

La regidora ha fet aquest anunci en la darrera sessió plenària del Consell Escolar Municipal (que va tenir lloc dijous passat, 30 de març) per recollir allò que es recull en la Llei 10/2022, de 6 de setembre, de garantia integral de la llibertat sexual, anomenada col·loquialment com “la llei del sí és sí”. 

El programa s’adreça a l’alumnat de les escoles de Badalona del cicle superior de primària. La finalitat del programa és sensibilitzar sobre les relacions sanes i igualitàries, les diversitats sexuals i afectives i la prevenció de les violències masclistes. Es contemplen un total de 59 tallers, tenint en compte que 3 d’aquests estaran dirigits a infants d’educació especial. La previsió és que el programa arribi a 1300 alumnes.  

La segona tinenta d’Alcaldia ha assenyalat que el projecte servirà per detectar les necessitats a l’etapa de primària i fer el pas cap a la secundària. L’objectiu ha afegit, es arribar a abordar aquestes qüestions a totes les etapes educatives. «A Badalona ens prenem seriosament les polítiques contra les violències masclistes i per això fem una clara aposta per introduir l’educació afectiu-sexual a les escoles. Només amb prevenció i sensibilització es podran reduir les conductes masclistes per part del jovent». 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles