21.3 C
Badalona
miércoles, junio 12, 2024
spot_img

El dissabte 1 d’abril, Jornada de portes obertes per presentar a la ciutadania el projecte del nou Canal Badalona 

La Rambla del Gorg acollirà aquest pròxim dissabte 1 d’abril, entre les 10 i les 20 hores, una jornada lúdica i festiva per presentar a la ciutadania el projecte del nou Canal Badalona. Marina Badalona ha organitzat una Jornada de portes obertes en el decurs de la qual es presentaran de forma detallada les obres que s’han realitzat en aquest espai i les que estan en marxa.  

En el marc d’aquesta jornada, l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, donarà a conèixer a les 10.30 hores, el projecte de remodelació del passeig Marítim que es portarà a terme en el tram comprès entre el carrer de Sant Domènec i el Torrent de Vallmajor. 

A les 12 hores, l’alcalde acompanyat pel gerent de Marina Badalona, Imanol Sanz, presentaran el projecte del nou Canal Badalona. 

Els assistents podran conèixer les característiques del futur viaducte, del pas del ferrocarril i del nou canal a través d’una exposició que recull el procés de transformació de la zona des de la seva etapa industrial fins arribar al moment actual, amb una àrea renovada que permetrà tenir una connexió directa al mar creant un espai d’oci, comerç i activitats nàutiques per als veïns i veïnes. 

Per tal de renovar el canal s’han executat obres de moviment de terres que han permès sanejar la zona per desviar provisionalment el ferrocarril i construir el viaducte per sobre del futur canal. A més, es preveu la construcció d’un pas inferior al carrer Tortosa que connecti el Port i el barri de la Mora amb el barri del Gorg i el Polígon Sud. Aquests treballs de millora permetran tenir un canal de 350 metres de longitud que completarà la transformació urbanística d’aquests barris, oferint un ventall de noves possibilitats molt ampli.  

També s’informarà del nou Pla d’Usos del Port de Badalona, un projecte que convertirà el Port en un referent per al desenvolupament econòmic, social, turístic i cultural de Badalona i del Barcelonès Nord. La jornada preveu la presentació de l’Observatori de l’Ecosistema Port-Ciutat, un espai d’anàlisi, debat i reflexió sobre l’actualitat i els reptes dels ports en el seu context de relació amb els municipis on estan ubicats, que neix a iniciativa de Marina Badalona amb l’objectiu de generar i difondre coneixement sobre l’actualitat i els reptes dels ports del segle XXI. 

Una jornada amb activitats per a tots els públics 

La Jornada comptarà amb una àmplia oferta d’activitats d’oci i gastronomia per a tota la família. El programa inclou una fira d’entitats, activitats nàutiques i infantils, xocolatada i música. Es comptarà amb la presència del còmic Senyor Bohigues i també hi haurà un espai per a la música amb el concert del cantant badaloní, David Ros, a les 19 hores. 

Podeu consultar la programació de la Jornada de portes obertes en aquest enllaç: 

https://marinabadalona.cat/wp-content/uploads/2023/03/PROGRAMA-JORNADA-INAUGURAL-CANAL-BADALONA-2.pdf

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles